Όλα… παγωμένα στον Περισσό

Μάλιστα, το ενδιαφέρον στοιχείο αυτών των διαρροών είναι ότι σημειώνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο το ΚΚΕ έχει αναγάγει σε κύριο εχθρό του τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

Σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των –παγωμένων με το εκλογικό αποτέλεσμα– οπαδών του κόμματος, το ΚΚΕ προχώρησε την περασμένη Δευτέρα σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, όπου μεταξύ άλλων η Αλ. Παπαρήγα είπε στους συγκεντρωμένους οπαδούς να προσέξουν πολύ, γιατί κάποιοι «έχουν στόχο τη μείωση της δύναμης του ΚΚΕ, διαστρεβλώνουν τι υποστηρίζει και γιατί παλεύει το ΚΚΕ».

Με δεδομένο ότι υπήρξε κάποια μετακίνηση ψηφοφόρων του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στον Περισσό ξορκίζουν τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ζητήσει τη στήριξη και του ΚΚΕ για να σχηματίσει κυβέρνηση Αριστεράς.

Στην πιθανή άρνηση του ΚΚΕ να συμπράξει σε μια τέτοια κίνηση, η πίεση στους ψηφοφόρους του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, με ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγαλύτερη αποσυσπείρωσή τους.

Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως εκ τούτου, το ΚΚΕ στον έναν μήνα που απομένει μέχρι τις εκλογές θα προσπαθήσει να αποδομήσει τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον –από διαφορετική βέβαια αφετηρία από αυτήν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ– αναξιόπιστο και κόμμα που πέρα από τα όσα λέει προορίζεται για «αριστερός διαχειριστής» του συστήματος.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ήδη η Αλ. Παπαρήγα, το ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Εκεί, λένε τα στελέχη του, θα κριθεί η αντιμνημονιακή ειλικρίνεια του κάθε κόμματος –και του ΣΥΡΙΖΑ–, αφού το Μνημόνιο καταργείται μόνο με νόμο και όχι με θολές επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με διακηρύξεις ότι το εκλογικό αποτέλεσμα από μόνο του κατάργησε αυτόματα τις συμβάσεις που έχουν περάσει με νόμο από τη Βουλή.

Στο ΚΚΕ έχουν καταλήξει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, αφού ο κλασικός δικομματισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει υποστεί τέτοια φθορά, που είναι αδύνατον πλέον να συνεχίσει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα το σύστημα.

Στην κατεύθυνση αυτή, αναφέρουν, προωθείται το νέο δίπολο «Κεντροδεξιά – Κεντροαριστερά», στο οποίο σήμερα πρωταγωνιστούν από τη μια μεριά η ΝΔ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφανίζουν ξανά κάλπικα διλήμματα

Το σύστημα, λένε, το βολεύει να αναγορεύει φραστικά ως αντίπαλό του τον ΣΥΡΙΖΑ, για να εγκλωβίσει σε αυτόν λαϊκές δυνάμεις που έχουν διάθεση να ριζοσπαστικοποιηθούν και να το αμφισβητήσουν.

Η ΝΔ κυρίως, υπογραμμίζουν, με τεχνάσματα επιχειρεί να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι επιδιώκει να καταγγείλει τα Μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση –κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει–, για να τον αναγορεύσει βασικό εκλογικό της αντίπαλο.

Κάτι τέτοιο –για το ΚΚΕ– βολεύει και το σύστημα και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, προκειμένου ο λαός να εγκλωβιστεί στα κάλπικα διλήμματα «Δεξιά – Αριστερά».

Με βάση τα παραπάνω, το ΚΚΕ σταθερά θα διαλαλεί και στην επικείμενη προεκλογική περίοδο ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς όπως την προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα πρόκειται στην ουσία για ένα μάντρωμα «σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού αλλά και των ίδιων των παραγωγικών και αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας».

Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση, είπε η Αλ. Παπαρήγα, εάν αυτό υπέκυπτε στις πιέσεις, θα ήταν ταφόπλακα για το εργατικό λαϊκό κίνημα και ξεκαθάρισε:

«Η αστική τάξη δεν ενοχλείται καθόλου από ένα ΚΚΕ με ανεβασμένα εκλογικά ποσοστά, όταν θέτει τη δύναμή του στην υπηρεσία του συστήματος, ειδικά τώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έπαθαν νίλα.

Αφού όμως το ΚΚΕ αρνείται να υποταχθεί, τότε επιδιώκουν να το ρίξουν όσο γίνεται πιο κάτω, κάτι που αποτελεί τιμωρία και καταδίκη του λαού».


Σχολιάστε εδώ