Το «non paper» καίει τον Καμμένο

Εστιάζει δε τα «πυρά» του κατά του Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να ανακόψει ενδεχόμενη διαρροή ψηφοφόρων του προς τη Νέα Δημοκρατία, λόγω της πρωτοβουλίας για επανένωση των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν διαρροή ψηφοφόρων (και) προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικρατεί αμηχανία και προβληματισμός για τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τους χειρισμούς του κ. Καμμένου συνολικά στο θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης. Βουλευτές και στελέχη θεωρούν ότι ήταν λάθος η πρότασή του για στήριξη μιας κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που έπρεπε να αποτραπεί η κατάρρευση της χώρας, διότι η συγκεκριμένη πρόταση ήταν σε αντιδιαστολή με την προεκλογική θέση του ότι «ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστεί» με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Περισσότερες είναι οι ενστάσεις για το ότι στην υπόθεση με το περίφημο «non paper» ενεπλάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου και παρατηρήθηκε το εντελώς παράδοξο φαινόμενο ο κ. Καμμένος να καταγγέλλει «πλαστογραφία» και «προβοκάτσια», αλλά να μην κατηγορεί ευθέως τον κ. Παπούλια, ο οποίος και κοινοποίησε στους πολιτικούς το σχετικό σημείωμα. Όταν, στις αρχές της εβδομάδας, προέκυψε το θέμα προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς τα περισσότερα στελέχη είχαν πλήρη άγνοια και ενημερώθηκαν σχετικά από τα Μέσα Ενημέρωσης. Υποχρεώθηκε τότε ο κ. Καμμένος να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή όσων βουλευτών βρίσκονταν στην Αθήνα, όπου τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε τέτοιο χαρτί κι ότι ήταν «έργο πλαστογράφων» που είχαν στόχο να πλήξουν το κόμμα. Δεν πείσθηκαν όλοι, αλλά ήταν υποχρεωμένοι να αποδεχθούν τις εξηγήσεις του.

Γκρίνιες προκαλούν μεταξύ των βουλευτών και στελεχών του κόμματος και οι πληροφορίες ότι ο κ. Καμμένος σχεδιάζει αλλαγές στα ψηφοδέλτια, ακόμη και ως προς τις εκλόγιμες θέσεις.


Σχολιάστε εδώ