ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ»…

Ο υπογράφων συμβαίνει να ανήκει στους έλληνες σχολιαστές που είχαν πιστέψει ότι μετά τη χούντα είχε εξασφαλιστεί στη χώρα η δημοκρατική σταθερότητα με την εναλλαγή στην εξουσία δύο μεγάλων, οργανωμένων σε δυτικά πρότυπα, πολιτικών σχηματισμών.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις αποκαλούμενες «πολιτισμένες» χώρες: Ένα μεγάλο κόμμα κεντροδεξιό και ένα μεγάλο κόμμα κεντροαριστερό.

Η περίπου ολοσχερής διάλυση και των δύο αυτών κομμάτων στις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπου και τα δύο μαζί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από… 32% των ψήφων, διερωτώμαι αν προβάλλει την χρεία και άλλων μαρτύρων, ότι την πολιτική ζωή της χώρας καταστρέφουν βαθμιαίως συγκεκριμένοι υπαίτιοι…

Κατά τη γνώμη μου, οι υπαίτιοι αυτοί δεν είναι άλλοι από εκείνους που προσπάθησαν τα τελευταία δύο χρόνια να φορτώσουν στην πλάτη της χώρας την πιο ανιστόρητη, βασανιστική και απάνθρωπη «εξυγίανση»: Οι ευρωπαίοι «εταίροι»… Για να φανεί η έκταση της αναισχυντίας, θα αναφέρω μόνο την περίπτωση ενός θεωρούμενου «φίλου» μας ανάμεσά τους: την περίπτωση του λουξεμβούργιου εταίρου που είναι επικεφαλής του Eurogrοup Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Ο κύριος αυτός βάλθηκε, μετά το εδώ εκλογικό αποτέλεσμα, να υποδείξει ευγενώς στους έτερους… εταίρους να «χαμηλώσουν», τάχα, τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα.

Ναι, αλλά θυμάστε ποιος ήταν εκείνος που, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στα ξένα ΜΜΕ η ιδέα ότι η Ελλάδα εμφάνισε το 2009 έλλειμμα δήθεν «σοβαρότερο από το αναμενόμενο», οργίστηκε τόσο πολύ ώστε ωρυόταν εναντίον μας στα ίδια αυτά ΜΜΕ με τη μνημειώδη φράση «the game is over!» (το παιχνίδι τέλειωσε); Φράση που άνοιξε επίσημα το άλλο παιχνίδι των εις βάρος μας «Μνημονίων»;

Ήταν ο κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ! Να μας ζήσει ο «φίλος»! Αν έχουμε τέτοιους φίλους, τι τους θέλουμε τους… εταίρους!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΣΕΡΓΙΟΣ
Δικηγόρος – συγγραφέας


Σχολιάστε εδώ