Το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό

Αν πράγματι οι τρεις αρχηγοί (Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης) βάζουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό, τότε γιατί δεν σχηματίζουν κυβέρνηση οι τρεις τους; Είχαν 168 ψήφους, μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Καμιά ανάγκη δεν είχαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού επέμενε να είναι το κακό παιδί. Και σύμφωνα με τα «Νέα», οδηγούσε σύριζα στον γκρεμό και κατά του «έθνους» σύριζα στο παγόβουνο. Η ευθύνη βέβαια μη σχηματισμού της πολυπόθητης κυβέρνησης συνεργασίας βαρύνει τον Φώτη Κουβέλη, από τη στιγμή που οι άλλοι δύο αρχηγοί συναινούσαν στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης από τους τρεις.

Μάλλον ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μέτρησε το κομματικό συμφέρον. Υπολόγισε ότι από την κυβερνητική σύμπραξη με τους «μνημονιακούς» θα έχαναν ψήφους που θα πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος και για τους τρεις, που έβαζαν ως απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή του Τσίπρα.

Δεν σκέφτηκαν, αν ειλικρινά πίστευαν ότι μπορούν ν’ αλλάξουν ρότα και να αποφύγουν τη σύγκρουση με το παγόβουνο, ότι θα είχαν τότε τον κόσμο με το μέρος τους και χαμένος θα ήταν ο Τσίπρας…


Σχολιάστε εδώ