Σύγκρουση Τσίπρα και ιδιοκτητών TV

Ο τρόπος που χρησιμοποιούν την προπαγάνδα τα μεγάλα κανάλια τα οποία εκπέμπουν δημόσιες συχνότητες μπορεί να ευνοεί εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτει όμως ουσιαστικό ζήτημα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το «όχι» στο Mega, το οποίο εκτιμήθηκε ως στάση ευθύνης από ένα τμήμα του εκλογικού πληθυσμού, επιλέγει να τοποθετείται χρησιμοποιώντας το Facebook και τα δημόσια δίκτυα. Η πρώτη συνέντευξη ήταν στο ΑΠΕ και η δεύτερη στην ΕΡΤ, η οποία επί δύο χρόνια σφυροκοπήθηκε από την κυβέρνηση και τους ιδιώτες.

Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το ζήτημα της διαπλοκής των συμφερόντων, όπως το είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο πριν χάσει την εξουσία. «Δεν το υπονοώ, το λέω ευθέως. Δεν μπορεί ο λαός να χειραγωγείται από διάφορα συμφέροντα. Τέρμα στην ασυδοσία στα Μέσα Ενημέρωσης», είπε μιλώντας στον Σ. Κούλογλου.

Έβαλε στο τραπέζι και το ζήτημα του δανεισμού, τον οποίο –όπως είναι γνωστό– αρνήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν σε Alter και «Ελευθεροτυπία» και τώρα «καίει» την άλλη πλευρά, το Mega. «Δεν είναι δυνατόν Μέσα Ενημέρωσης να παίρνουν δάνεια επ’ άπειρον. Θα… υπάρξει έλεγχος του δημόσιου χρήματος. Θα σταματήσει αυτό το πάρτι».

Τα ζητήματα της λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης δεν έχουν ανοίξει ακόμη. Κρίσιμες υποθέσεις, όπως αυτή των επιστροφών, που μετατρέπουν τις διαφημιστικές εταιρείες σε παρατράπεζες, όπως έχουν καταγγείλει τα ίδια τα στελέχη της αγοράς, ή οι ραδιοτηλεοπτικές άδειες και η λειτουργία του ΕΣΡ, είναι εκτός ατζέντας, όπως και το ζήτημα της υποστήριξης του Τύπου.


Σχολιάστε εδώ