στα ενδότερα των ομάδων

• Πόσα χρόνια φωνάζει ο Μάκης Κουρής ότι οι μεγάλες ελληνικές ομάδες πρέπει να στηρίζονται σε έλληνες παίκτες, επειδή αντιλαμβάνονται τη σημασία της φανέλας; Έπρεπε να φτάσουμε στην εποχή της κρίσης και της… Κωνσταντινούπολης για να αντιληφθούν όλοι την ορθότητα της πρότασης.

• Από τη μία τα τρομερά ελληνόπουλα του Ολυμπιακού κατέκτησαν την Ευρωλίγκα καθοδηγούμενα από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Σπανούλης, ο Μάντζαρης, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου είναι παίκτες που αναδείχτηκαν από τη δουλειά που γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ, από την παραγωγική διαδικασία στα τμήματα υποδομής.

• Η πρόταση του Μάκη Κουρή, βέβαια, δεν επικεντρωνόταν στο μπάσκετ. Αφορούσε όλα τα ομαδικά αθλήματα, στα οποία κυριαρχούσαν οι ξένοι αμφιβόλου αξίας που στερούσαν από τους Έλληνες τις διεξόδους για τη βελτίωσή τους.

• Με την επιτυχία του Ολυμπιακού αλλάζουν τα πλάνα σε όλους τους συλλόγους του μπάσκετ. Η στροφή στα ελληνόπουλα γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη, διότι η κρίση περιόρισε αισθητά τα κονδύλια για την πραγματοποίηση μεταγραφών.

• Το ίδιο πλάνο θα ακολουθήσουν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι, άλλωστε, σαφές ότι η επιβίωση ακόμα και των μεγάλων ΠΑΕ περνάει μέσα από τη στροφή σε Έλληνες, που μπορούν να αναδειχτούν μέσα από τη σωστή δουλειά και να προσφέρουν στις ομάδες σημαντικές αγωνιστικές λύσεις αλλά και οξυγόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

• Αρκεί, βέβαια, οι ηλίθιοι των γηπέδων να αφήσουν τις ομάδες να δουλέψουν χωρίς τις δικές τους βλακώδεις παρεμβάσεις. Είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός την επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ; Όχι, βέβαια.

• Αλλά ποιος να βάλει μυαλό στους ανεγκέφαλους, όταν τόσα χρόνια κυκλοφορούν και δρουν ανεξέλεγκτοι; Έχουμε γράψει επίσης ότι η ανεπάρκεια της ΕΛΑΣ να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα θα οδηγήσει κάποια στιγμή τους ανεγκέφαλους στη χρησιμοποίηση Καλάσνικοφ.

• Δικαιωθήκαμε πριν καλά καλά περάσει ένα δίμηνο από το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη, μια χούφτα ηλιθίων επιτέθηκε σε αθλητές που έχουν τιμήσει όχι μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Εθνική ομάδα.

• Το χειρότερο όλων είναι ότι οι δράστες επιτέθηκαν κι έφυγαν ανενόχλητοι. Λες και βγήκαν για περίπατο σε μια πλατεία, ήπιαν τον καφέ τους και επέστρεψαν σπίτι τους για να συζητήσουν τα κατορθώματά τους.

• Φάτσα με την τελευταία θέση στα πλέι οφ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά τη νέα ήττα του στην Αθήνα. Μέσα σε τρεις μέρες, ο «δικέφαλος του Βορρά» προσγειώθηκε από την κορυφή στην τρίτη θέση της ειδικής βαθμολογίας και στην Τούμπα προχώρησαν στη λήψη αποφάσεων.

• Η βασικότερη όλων αφορά το διαζύγιο του ΠΑΟΚ με τον Λάζλο Μπόλονι. Ο ρουμάνος τεχνικός έχασε και τα τελευταία στηρίγματα που είχε στη Θεσσαλονίκη, διότι η εικόνα της ομάδας του στους αγώνες διαβάθμισης χαρακτηρίστηκε «απαράδεκτη» από στελέχη της ΠΑΕ αλλά και οργανωμένους οπαδούς.

• Χωρίς συγκεκριμένο πλάνο μέσα στο γήπεδο, με παίκτες σκασμένους, που αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους, και δίχως συνοχή, ο ΠΑΟΚ έγινε εύκολη λεία για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Έστω κι αν στον αγώνα με τους «πράσινους» το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε και από τα λάθη του διαιτητή Γιάχου.

• Το πρόβλημα για τον Μπόλονι είναι ότι ακόμα και βασικοί παίκτες της ομάδας του εκφράζουν ενστάσεις για το σύστημα, τις σκληρές προπονήσεις και τις συνεχείς αλλαγές στην 11άδα. Δίνεται, λοιπόν, άλλο ένα πάτημα στον Ζήση Βρύζα να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Μπόλονι είτε με τον Γιώργο Γεωργιάδη, εάν πάει ο ΠΑΟΚ σε σημαντική μείωση του μπάτζετ, είτε με τον Γιώργο Δώνη, εάν βρεθούν χρήματα από υποψήφιους επενδυτές.

• Η προσφυγή του Μιχάλη Σηφάκη ήρθε να προστεθεί στις δικαστικές διεκδικήσεις άλλων τριών παικτών: του Ντίκο, του Φατί και του Σανκαρέ! Αν προσθέσουμε και την προσωρινή κατάπτωση της εγγυητικής από τις ενέργειες του Λακώματος για τη μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αντιλαμβανόμαστε ότι οι «κίτρινοι» βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

• Η επιβίωσή τους κρέμεται από μία κλωστή. Ακόμα και τα χρήματα που υποσχέθηκε ο Γιάννης Κόντης δύσκολα θα δώσουν λύση.

• Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ αισθάνεται στριμωγμένος στα σχοινιά. Οι πρόσφατες δηλώσεις του με επιθέσεις στο Λάκωμα και στον Σηφάκη καταδεικνύουν την απώλεια ψυχραιμίας, καθώς το σχέδιο του Κόντη να αναλάβει μόνος του το τιμόνι του Άρη μοιάζει χαμένο εξαρχής.

• Την ίδια ώρα, ο Θανάσης Αθανασιάδης προχωράει στις δικές του ενέργειες για να πάρει παράταση θητείας, με την ελπίδα να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο και κυρίως να διασφαλίσει ότι θα γλιτώσει τις ποινικές κυρώσεις, καθώς τα χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο μπορούν να του προκαλέσουν σοβαρούς μπελάδες.

• Η βασική πρόταση του Αθανασιάδη, βέβαια, ταυτίζεται με το πλάνο του Κόντη. Τα χρήματα που υπόσχεται θα προέλθουν από τον Φερνάντο Πλα, τον ισπανό τραπεζίτη που επιδιώκει να συνεργαστεί με τον Κόντη και τον Μανέλ Φερέρ, τον άνθρωπο που έκανε το προξενιό και βλέπει τον Άρη ως εκκολαπτήριο ταλέντων.

• Οι οπαδοί, πάντως, παραμένουν δύσπιστοι απέναντι στο εγχείρημα και όλα είναι ρευστά. Εάν διαπιστώσουν, όμως, ότι δεν έχουν εναλλακτικό πλάνο, τότε ενδεχομένως να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αθανασιάδη, άρα και στον Κόντη.

• Σε μπελάδες βάζει τον Ολυμπιακό ο Τζαμέλ Αμπντούν με την απαίτησή του να πετύχει αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με αύξηση των αποδοχών του. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας έβγαλαν σπυράκια όταν πληροφορήθηκαν τις απαιτήσεις του Αργεντινού.

• Στην ΑΕΚ συνέβη το ίδιο όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης αποφάσισε να εντάξει στο προσωπικό της ομάδας έναν πρώην συνεργάτη του Μάκη Ψωμιάδη. Πρόκειται για έναν από τους σκάουτερ που διέθετε η Καβάλα και ο Ντέμης τον θεωρεί εξαιρετικό στη δουλειά του.

• Αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι ουσιαστικά επιχειρεί να προσεγγίσει τους οργανωμένους οπαδούς της Ένωσης, επειδή ο εν λόγω σκάουτερ έχει διατελέσει και συνδεσμίτης, με εξαιρετικές διασυνδέσεις στη διοικητική ομάδα της Ορίτζιναλ, με την οποία ο Ντέμης εξακολουθεί να ‘χει πρόβλημα.


Σχολιάστε εδώ