Ποιοι πρώην υπουργοί εμπλέκονται στις «δουλειές» του Άκη!

Που ήδη τον έχουν οδηγήσει στον Κορυδαλλό, παρέα με τη γυναίκα και την κόρη του. Και, όπως λέγεται, πολύ σύντομα έρχεται και η σειρά αρκετών άλλων, που είχαν βάλει το χέρι τους στο μέλι…

Ο ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ, που για χρόνια έλυνε κι έδενε, είχε την αφέλεια να κρατάει σημειώσεις για τις συναντήσεις του, καταγράφοντας πρόσωπα και ποσά… Και αυτό το τεφτέρι (σημειωματάριο-ημερολόγιο) βρέθηκε μέσα σε κούτες, γύρω στις 6, που είχε ο Άκης στη μυστική «γιάφκα» του, στην οδό Κομνά Τράκα, παράλληλη της Πατησίων, σε έρευνα που έκανε ο ανακριτής επικεφαλής κλιμακίου της Ασφάλειας.

Όλες αυτές οι κούτες μεταφέρθηκαν στο γραφείο τού ανακριτή που ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες του Τσοχατζόπουλου και έγιναν όλα φύλλο και φτερό. Στη μία απ’ αυτές ο Άκης είχε κρυμμένο τον… θησαυρό!

Οι άλλες αφορούσαν προσωπικά στοιχεία που δεν είχαν καμία σχέση με τις μίζες από τους εξοπλισμούς. Όλα πάντως φωτοτυπήθηκαν και οι «αδιάφορες» κούτες θα επιστραφούν. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το περιεχόμενο του σημειωματάριου του Τσοχατζόπουλου δένει όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Και τα στοιχεία δεν μπορεί να αμφισβητηθούν, αφού πλέον αποτελούν ομολογία και θα προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις στο ΠΑΣΟΚ. Αύριο ο ανακριτής θα παραδώσει στους δικηγόρους όλο τον φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί και περιέχει τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν και ξετυλίγουν τον μίτο της… Αριάδνης! Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ημερολόγια που κρατούσε ο Άκης, προκύπτει ότι εμπλέκονται αρκετοί πρώην υπουργοί. Που όμως δεν θα έχουν δικαστικές περιπέτειες, γιατί το αδίκημα της απιστίας που φαίνεται ότι στοιχειοθετείται από τη δικαστική έρευνα έχει παραγραφεί.

Απομένει όμως να ξεκαθαριστεί αν προκύπτει θέμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή δωροδοκίας. Πάντα κατά τις πληροφορίες, εντοπίστηκαν δύο νέοι λογαριασμοί που ως τώρα ήταν άγνωστοι και επειδή έχουν σχέση με τράπεζες εξωτερικού θα ζητηθεί δικαστική συνδρομή, ώστε να διαπιστωθούν σε ποιους ανήκουν και αν οι κινήσεις-αποστολές εμβασμάτων είναι νόμιμες.

Επίσης έχουν βρεθεί 10.000 εξτρέ τραπεζικών λογαριασμών, των οποίων πρόκειται να διερευνηθούν οι κινήσεις από τον ανακριτή και αν είναι νόμιμες. Με βάση τα ευρήματα ο ανακριτής θα προχωρήσει στη σύνταξη του κατηγορητηρίου.

Σύζυγος και κόρη
ούτε βλέπονται…

Στο μεταξύ, στον Κορυδαλλό κανένας πλέον δεν ενδιαφέρεται, δεν ασχολείται με τον Τσοχατζόπουλο… Βλέπει μόνο τους δικηγόρους του… Άλλες επισκέψεις δεν έχει. Η γυναίκα του, η κυρία Βίκυ Σταμάτη, δεν μιλιέται με την κόρη του και αποφεύγουν να συναντηθούν στο επισκεπτήριο που γίνεται κάθε Κυριακή για τις γυναίκες που κρατούνται, οι οποίες συναντιούνται με συγγενείς πρώτου βαθμού και στις αντρικές φυλακές.

Αυτός είναι ο λόγος που η κόρη τού Άκη, η Αρετή, μέχρι στιγμής δεν έχει συναντηθεί με τον πατέρα της: γιατί το επισκεπτήριο γίνεται μια συγκεκριμένη ώρα της Κυριακής για όλες τις γυναίκες κρατούμενες.

Η σύζυγος του Άκη δεν βγαίνει καθόλου στο προαύλιο, μένει στον θάλαμο που είναι οι μωρομάνες και ασχολείται με δύο μικρά παιδιά που έχει μια άλλη κρατούμενη.Τα περί απεργίας πείνας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχει κουζίνα και μαγειρεύει.


Σχολιάστε εδώ