Οι εκλογές έφεραν αλλαγές και στο δημοτικό συμβούλιο

Κατ’ αρχάς δημιουργήθηκε θέμα με τον συνδυασμό του Π. Μαντούβαλου, ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ, τη στιγμή που έδωσαν αγώνα υπέρ της ΝΔ οι σύμβουλοι του συνδυασμού του. Προφανώς για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, ο Π. Μαντούβαλος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος (σ.σ.: ούτως ή άλλως τυπικά ήταν, αφού είχε τεθεί εκτός δημοτικού συμβουλίου με απόφαση του γραμματέα της Περιφέρειας λόγω των ανοικτών προβλημάτων που έχει με τη Δικαιοσύνη) και θα αντικατασταθεί από τον πρώτο επιλαχόντα σύμβουλο του συνδυασμού, τον Κυριάκο Σιγαλάκο.

Από κει και πέρα το τοπίο που διαμορφώθηκε είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αφού αν γίνονταν αύριο δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με τη δύναμη των κομμάτων, η ΝΔ δεν θα μπορούσε να εκλέξει δήμαρχο, ακόμα κι αν συνεργαζόταν με τον υποψήφιο που ενδεχομένως θα «κατέβαζε» ο Π. Καμμένος!

Αντίθετα, η «σύμπραξη» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να βγάλει δήμαρχο. Εδώ να σημειώσουμε ότι κάποιοι υποψήφιοι που είναι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπήκαν καθόλου… τυχαία στις λίστες κομμάτων, ακόμα κι αν αποδεδειγμένα δεν είχαν τύχη. Απλώς κράτησαν θέση για να διεκδικήσουν το χρίσμα στις δημοτικές εκλογές!

Βέβαια, αυτά ίσως δεν ισχύουν στις 18 Ιουνίου, αλλά το βέβαιο είναι πως αυτά που ξέραμε για το πολιτικό παζλ στην Α΄ Πειραιά και τον Δήμο Πειραιά μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Η ΝΔ μπορεί να επανέλθει στη θέση… του οδηγού, όμως ο έτερος πόλος δεν θα λέγεται πλέον ΠΑΣΟΚ, αλλά ΣΥΡΙΖΑ. Όσο αντέξει κι αυτός άλλωστε, μια και οι διαφωνίες που εκφράζονται ανοιχτά ανάμεσα σε οπαδούς του που ανήκουν στις διάφορες συνιστώσες του είναι πολύ συχνές και γίνονται θέμα συζήτησης στην Πλατεία Κοραή.

Βέβαια, οι δημοτικές εκλογές αργούν ακόμα και τα δύο χρόνια που μας χωρίζουν απ’ αυτές είναι αρκετό διάστημα για να διαμορφωθεί νέο τοπίο και άλλα δεδομένα στην πολιτική σκηνή του τόπου, τα οποία σίγουρα θα επηρεάσουν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε…

// Αλλαγές στον συνδυασμό του ΚΚΕ. Η επικεφαλής του, γνωστή Πειραιώτισσα και συνεπής αγωνίστρια Ελπίδα Παντελάκη, εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Πειραιά και φυσικά θα αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο, εφόσον φυσικά επανεκλέξει βουλευτή το ΚΚΕ στην Α΄ Πειραιά στις 17 Ιουνίου. Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας η Ελπίδα Παντελάκη δεν ήταν παρούσα και όλο το βάρος το «σήκωσε» ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Ηλίας Σαλπέας, γιος του αείμνηστου πολιτικού και ποδοσφαιρικού παράγοντα του Πειραιά, Παναγιώτη Σαλπέα, που χάθηκε πρόωρα πριν από χρόνια. Λέτε να ετοιμάζει το κόμμα τον «μικρό» -με τις μεγάλες πάντως δυνατότητες, όπως αποδεικνύεται- για τη διαδοχή;


Σχολιάστε εδώ