επί του πιεστηρίου

Και τις περιοδείες των αρχηγών ανά την Ελλάδα… Τώρα σε καμαρούλα μια σταλιά μιλούν οι αρχηγοί. Χωρίς καν να παίρνει χαμπάρι ούτε καν ο γείτονας ότι γίνεται δίπλα του συγκέντρωση. Το ερώτημα πάντως του πολίτη-ψηφοφόρου το ίδιο πάντοτε, έστω και θεωρητικό, είναι ένα και να καίει: «Πες μου γιατί να σε ψηφίσω;». Παλιά η απάντηση ήταν για έναν διορισμό, μία άδεια ταξί, μία άδεια εισαγωγής ειδών ευρείας κατανάλωσης. Σήμερα;

Υπάρχουν και καλά νέα. Εκεί που δεν το περιμένεις, έρχονται. Όπως η μεγάλη νίκη, θρίαμβος στον τελικό Ευρώπης για το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το Κύπελλο, έκανε πάρα πολλούς, θα ‘λεγα σχεδόν όλους τους Έλληνες, να χαμογελάσουν, να ξεχάσουν προς στιγμή τα βάσανα. Αυτό όμως που βγαίνει είναι ότι μπορούμε. Τα μπορούμε όλα! Αρκεί να έχεις καλό προπονητή (ηγέτη), να ξέρει να παίζει μπάλα.

Συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά του Ολυμπιακού και στον προπονητή τους.

Αύριο των Αγίων Ελένης και Κωνσταντίνου. Χρόνια πολλά σ’ όσους γιορτάζουν. Γιορτάζουν και τα Επτάνησα. Γιορτάζουν την ένωσή τους με την Ελλάδα. 148 χρόνια έχουν περάσει από τότε…

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Το δημοψήφισμα μέσα ή έξω από το ευρώ, που… σκέφτηκε προχθές η Μέρκελ, είχε πει ότι πρέπει να γίνει μιλώντας την επομένη των εκλογών της 6ης Μαΐου, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Καρακλιούμη στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra.

Τα κατάφερε μια χαρά η μαντάμ (όπως την αποκαλεί ο Τσίπρας) Μέρκελ. Κατέστρεψε, βούλιαξε και τα δύο (πάλαι ποτέ) μεγάλα κόμματα, βάζοντάς τα στον καταραμένο χορό των Μνημονίων. Στην κατηγορία Γʼ υποβίβασε τη ΝΔ και στο ερασιτεχνικό έστειλε το ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη πολιτικός δεν είχε ούτε καν την πρόνοια, την εξυπνάδα, να αφήσει τη ΝΔ απ’ έξω, ως ανάχωμα, για να απορροφά τους κραδασμούς και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του λαού. Άγαλμα θα πρέπει να της κάνει ο Τσίπρας.

Την τιμητική της είχε και πάλι η Κεφαλονιά. Δύο από τους υπουργούς της κυβέρνησης του κ. Πικραμμένου είναι Κεφαλονίτες. Ο υπουργός Επικρατείας Αντώνης Αργυρός, δικηγόρος, κατάγεται από τα Σπαρτιά, όπου πάει πολλές φορές τον χρόνο, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, από την Πεσσάδα, που και αυτός είναι συχνά παρών εκεί.

Σίγουρα θα βοηθήσουν (παρά το πολύ μικρό διάστημα που θα μείνουν), γιατί είναι πρακτικοί άνθρωποι.


Σχολιάστε εδώ