ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΠΑΛΑΙΟΣ βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε στις αρχές της εβδομάδας τον Αντ. Σαμαρά και είχε μαζί του μια εκτενή συζήτηση για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Όπως πληροφορούμαι, στη διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής εξέφρασε εκτός από τη διάθεση και την επιθυμία του να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για την περίφημη επανένωση της Κεντροδεξιάς. Πλην όμως ο κ. Σαμαράς δεν του άφησε κανένα περιθώριο: «Αυτό το θέμα θα το χειριστώ προσωπικά, δεν θέλω να εμπλακεί κανένας άλλος», επισήμανε. Του άφησε, μάλιστα, να καταλάβει ότι από την πλευρά του θα κάνει ό,τι πρέπει για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

ΠΙΕΣΕΙΣ δέχεται παρασκηνιακά ο Γ. Σουφλιάς να τοποθετηθεί δημόσια για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς. Οι πιέσεις προέρχονται από πολιτικούς φίλους του, που του ζητούν να ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επανένωσης της παράταξης εν όψει εκλογών. Πληροφορούμαι ότι ο κ. Σουφλιάς το σκέφτεται σοβαρά, διότι μπορεί να έχει αποσυρθεί από την πολιτική, αλλά εξακολουθεί να αγωνιά για την τύχη της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεχόμενη δημόσια παρέμβασή του θα αποτελέσει, ούτως ή άλλως, είδηση, καθότι η αμέσως προηγούμενη ήταν το 2009. Επί σχεδόν τρία χρόνια ο κ. Σουφλιάς σιωπά…

ΕΝΑ ένα λύνονται τα μυστήρια των πρόσφατων εκλογών… Από μια λεπτομερή μελέτη των εκλογικών αποτελεσμάτων προέκυψε ότι ένας μεγάλος αριθμός ψήφων, από τις 114.000 που συγκέντρωσε συνολικά η Δράση, προέρχεται από τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Ήτοι Κηφισιά, Εκάλη, Ψυχικό, Φιλοθέη κ.λπ. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές στις συγκεκριμένες περιοχές υπήρξε μια μεγάλη και συντονισμένη κινητοποίηση από οικονομικούς παράγοντες (επιχειρηματίες, εφοπλιστές κ.ά.) υπέρ του κόμματος του Στ. Μάνου. Προς τι όλη αυτή η… αναστάτωση; Λέγεται (από ανθρώπους που γνωρίζουν λεπτομέρειες) ότι ο κ. Μάνος τούς είχε πείσει ότι την επομένη των εκλογών θα ήταν υπουργός Οικονομίας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!..

ΜΕ… θριαμβολογίες υποδέχθηκαν τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. «Τρεις Τούρκοι της Δυτικής Θράκης εισέρχονται στη Βουλή», «Η τουρκική μειονότητα θα εκπροσωπηθεί με τρεις τούρκους βουλευτές στη Βουλή», ήταν ορισμένοι από τους τίτλους που χρησιμοποίησε το κρατικό κανάλι TRT στα ρεπορτάζ του από την Αθήνα. Ανάλογες ήταν οι αναφορές και στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού, και σε ελληνική μάλιστα γλώσσα.

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ δήλωναν βουλευτές από όλα τα κόμματα με την πρόταση του Π. Καμμένου να συγκροτήσει… κυβέρνηση Ανεξάρτητων Πολιτών με την ψήφο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον ίδιο. «Καλά, αυτός δεν ήταν που έλεγε ότι ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστεί με Σαμαρά και Βενιζέλο;», διερωτώντο και μιλούσαν για ανακολουθία, «κωλοτούμπες» κ.λπ. Βουλευτής της ΝΔ έδωσε μια άλλη διάσταση στην υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμιά ανακολουθία. Όταν έλεγε προεκλογικά ότι δεν θα συνεργαστεί, μιλούσε ως Καμμένος, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών μιλάει ως… Κωνσταντίνος Παλαιολόγος».


Σχολιάστε εδώ