Βάζει πλάτη ο Λαλιώτης

Όμως δίπλα στο γενικό πολιτικό κλίμα, το οποίο είναι εξαιρετικά αρνητικό, μέσα στο ίδιο το κόμμα έχουν αρχίσει οι πρώτες γκρίνιες και κριτικές, που φτάνουν μέχρι και την ηγεσία, τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο δηλαδή, στον οποίο καταλογίζουν κακούς χειρισμούς κατά την προεκλογική περίοδο και σοβαρά επικοινωνιακά λάθη.

Πάντως, αυτό που στην παρούσα φάση δημιουργεί κλυδωνισμούς στο κόμμα είναι τόσο η δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει όσο και η διάλυση των οργάνων που ανήγγειλε.

Αυτή του η απόφαση προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, καθώς διατυπώνονται κριτικές για «ναπολεόντεια νοοτροπία», ότι δηλαδή πλέον το μόνο όργανο του κόμματος είναι ο ίδιος και έπειτα απ’ αυτόν τίποτε άλλο.

Βέβαια, υπάρχουν πλέον και δεύτερες σκέψεις τόσο στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο όσο και στο επιτελείο του, καθώς εντείνονται οι φωνές που λένε πως «δεν μπορούμε να πάμε σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με “τσικό των τσικό” και πως πάντα χρειάζεται μια μεταβατική φάση, ώσπου να έρθει στην πρώτη γραμμή μια νεότερη γενιά στελεχών».

Ωστόσο, στελέχη του επιτελείου του κ. Βενιζέλου επιμένουν ότι «εδώ και τώρα» ο νέος πρόεδρος πρέπει να δώσει το στίγμα μιας μεγάλης ανανέωσης, καθώς και να δείξει ότι ξεκόβει από ένα προβληματικό παρελθόν. Υπάρχουν εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ακόμα και για πλήρη ανατροπή των λιστών, ώστε να μη μετέχουν ξανά φθαρμένα πρόσωπα της παπανδρεϊκής διακυβέρνησης, ή για να μπουν πολύ φρέσκα και νέα πρόσωπα, απομακρύνοντας ακόμα και αυτούς που έχουν 2-3 υπουργικές θητείες.

Ο κ. Βενιζέλος θέλει για την ώρα να τηρήσει κάποιες ισορροπίες, ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν τις εκλογικές του απώλειες. Στις δεύτερες μάλιστα σκέψεις που κάνει μετά τα όσα άκουσε και από τα στελέχη των Νομαρχιακών είναι να διατηρήσει μια στοιχειώδη οργανωτική δομή για να βγάλει τις εκλογές και να προχωρήσει μετά στα υπόλοιπα.

Πάντως, από τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει ένα επικοινωνιακό μπαράζ, που θα απευθύνεται και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που γκρινιάζουν και ασκούν κριτική, με την παρουσίαση οργάνων που θα αναλάβουν την εκλογική μάχη και την οργάνωση του Συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει, σε αντικατάσταση του διαλυθέντος Πολιτικού Συμβουλίου, μια Συντονιστική Γραμματεία με 17 ή 25 άτομα και αμέσως μετά να ανακοινώσει την ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου), η οποία θα είναι πολυπληθής και θα τρέξει τα του Συνεδρίου.

Ο κ. Βενιζέλος, όμως, δέχεται κριτική και για το ότι μέχρι τώρα χειρίζεται με λάθος τρόπο τα επικοινωνιακά και κυρίως την καμπάνια του κόμματος. Πρωτίστως η κριτική στρέφεται στο ότι εμφανίζεται μόνος, χωρίς να πλαισιώνεται από άλλα γνωστά στελέχη, και ότι δεν έχει δίπλα του πολλαπλασιαστές που θα διαχέουν και θα ενισχύουν όλα όσα λέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά παλιά και έμπειρα στελέχη έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως και δουλεύουν πολλές ώρες στην Ιπποκράτους, προκειμένου να συγκρατήσουν τις απώλειες και να κρατήσουν όρθιο το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Λαλιώτης βάζει πλάτη στα επικοινωνιακά και στα θέματα της καμπάνιας, ο Θανάσης Τσούρας στα οργανωτικά, μαζεύοντας ένα προς ένα στελέχη που είτε αδρανοποιήθηκαν είτε απέτυχαν να εκλεγούν, ο Κώστας Σκανδαλίδης και στα διοργανωτικά και στην επεξεργασία πολιτικής πλατφόρμας κ.ά.


Σχολιάστε εδώ