Αγκάθι για τον Ολυμπιακό η μείωση του προϋπολογισμού

Οι αντικρουόμενες τάσεις κρατούν στο προσκήνιο τρεις-τέσσερις προπονητές με διαφορετική φιλοσοφία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προτιμάει τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, για τον οποίο αντιδράει ο κόσμος. Από την πλευρά του, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς επιθυμεί τον Τζούκιτς, αλλά στον Πειραιά τονίζουν πως «δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε προπονητή από τη Β’ κατηγορία της Ισπανίας».

Οι λάτρεις του ισπανικού ποδοσφαίρου προωθούν τον Μαρτίνεθ της Λεβάντε, έναν νεαρό και φιλόδοξο προπονητή, που θεωρείται η έκπληξη της χρονιάς στην ιβηρική χερσόνησο.

Η πρόσληψη προπονητή, πάντως, αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα μία εβδομάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να προχωρήσει στην καλύτερη δυνατή επιλογή, καθώς αντιλαμβάνεται το ρίσκο που θα πάρει, μιας και ο νέος προπονητής θα συγκρίνεται διαρκώς με τον Βαλβέρδε.

Το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η μείωση του μπάτζετ. Όπως αποκαλύψαμε πριν από περίπου δύο μήνες, οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώνονται από την ΟΥΕΦΑ να περιορίσουν τα έξοδά τους κατά 30% και αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνιών με τους υποψήφιους προπονητές αλλά και με τους παίκτες. Το ναυάγιο με τον Ντομίνγκος προήλθε από διαφορά στο οικονομικό, ενώ ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν και με τις συζητήσεις για τις ανανεώσεις συμβολαίων στους Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοντέστο. Ειδικά ο Σουηδός εμφανίζεται αμετακίνητος στις απαιτήσεις του, καθώς ερμηνεύει τη μείωση στο συμβόλαιό του ως μία μορφή αμφισβήτησης της προσφοράς του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα μέσα από τη θέσπιση ισχυρών μπόνους. Ουσιαστικά χρίζει τους παίκτες… συνεταίρους, καθώς τα μπόνους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την καλή πορεία στην Ευρώπη ισοσκελίζουν τις μειώσεις στις πάγιες αποδοχές. Οι παίκτες, όμως, θέλουν να πατούν στα σίγουρα. Έτσι δημιουργείται ένα χάσμα ανάμεσα στην προσφορά των «ερυθρολεύκων» και στις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών. «Θα μπει το νερό στο αυλάκι», υποστηρίζουν συνεργάτες του Μαρινάκη, για τον οποίο λένε ότι είναι έτοιμος να χρεώσει το ναυάγιο με τον Ντομίνγκος στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που είχε αναλάβει την αποστολή να… ψήσει τον πορτογάλο τεχνικό και να τον φέρει στην Ελλάδα μόνο για τις υπογραφές.


Σχολιάστε εδώ