Περασμένα μεγαλεία!

Μια διαφορετική εικόνα –και ολίγον χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ– είδαν όσοι βρέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Ειδικά για τους δημοσιογράφους αποτελούσε έκπληξη το γεγονός –προκάλεσε μούδιασμα– ότι εκεί που παλαιότερα αναγκάζονταν να ανέβουν στα θεωρεία της Γερουσίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, πλέον μπορούσαν να την παρακολουθήσουν από κοντά. Αιτία; Η μείωση των βουλευτών του κόμματος από 160 στην προηγούμενη Βουλή (στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν 130) σε 41!

• H βαθιά θλίψη και το βαρύ κλίμα της αίθουσας εκφράστηκε από το παράπονο του Βενιζέλου απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι «δεν θέλησαν να ακούσουν αλήθειες».

Μάλιστα, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, με την ολοκλήρωση της ομιλίας του αρχηγού, ο Απόστολος Κακλαμάνης σκόνταψε σε σακίδιο συναδέλφου. Δεν το έβαλε όμως κάτω και σε μια προσπάθεια να γλυκάνει την ατμόσφαιρα είπε: «Προσπαθείτε να ρίξετε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ό,τι και να κάνετε δεν τα καταφέρνετε. Το ΠΑΣΟΚ υπερπηδάει τα εμπόδια».

• Φάνηκε όμως και η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής. Ο επανεκλεγείς βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, που την προηγουμένη –της σύγκλησης– είχε «στολίσει» τον Γιώργο Παπανδρέου, θέτοντας θέμα διερεύνησης πολιτικών και ποινικών ευθυνών, λίγο έλειψε να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην πρωθυπουργό. Στην πραγματικότητα, ο κ. Γρηγοράκος αντιλήφθηκε την πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να καθίσει κοντά του, κάτι που προσπάθησε να αποφύγει αλλάζοντας έδρανο.


Σχολιάστε εδώ