Πάρτι έκανε ο Καμμένος
Παρότι το κόμμα ιδρύθηκε από έναν μικρό πυρήνα βουλευτών και στελεχών μόλις πριν από λίγους μήνες, κατάφερε να συγκεντρώσει την προτίμηση (και την ψήφο) πλέον των 670.000 πολιτών και να εκλέξει 33 βουλευτές, με ποσοστό 10,6%. Κάτι που συνιστά μεγάλη επιτυχία, αν όχι κατόρθωμα…
Μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών είναι διάχυτη η αισιοδοξία για τις προοπτικές του κόμματος. Ορισμένοι, μάλιστα, τονίζουν ότι η επιτυχία στις εκλογές ήταν μόνον η αρχή μιας μακράς πορείας στο πολιτικό σκηνικό. Εκτιμούν ακόμη ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην κοινωνία η δυναμική των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες και, αν προκηρυχθούν νέες εκλογές, το ποσοστό θα είναι αυξημένο. Θεωρούν ότι, αν η ηγεσία της ΝΔ επιμείνει στη μνημονιακή πολιτική της, θα υπάρξουν και άλλα στελέχη της που θα αποχωρήσουν και θα αναζητήσουν πολιτική στέγη στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Πιστός στην τακτική που ακολούθησε κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Καμμένος απέκλεισε το να συνεργαστεί ή να στηρίξει κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί από κόμματα που ψήφισαν το Μνημόνιο. Παράλληλα, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αντ. Σαμαρά στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, εκτοξεύοντας «πυρά» με σκληρούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του προέδρου της ΝΔ.
Στόχος του κ. Καμμένου είναι το κόμμα του να έχει αποφασιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με δυναμική παρουσία στο Κοινοβούλιο και στο κοινωνικό πεδίο. Στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών του βρίσκονται το ζήτημα της οικονομίας και η αδιάκοπη καταγγελία του Μνημονίου και των κομμάτων που το στηρίζουν, τα εθνικά θέματα (ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ, Κυπριακό), η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα. Όπως αναμενόταν, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορά το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά για επανένωση των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, προσθέτοντας ότι θα διαψευσθούν οικτρά όσοι ελπίζουν ότι θα βρεθούν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση.