Ο Γιώργος κοιμόταν, ο Μπένι δούλευε…

Διαβάσαμε, λοιπόν, σε ένα εκτενές ερευνητικό ρεπορτάζ της «Wall Street Journal» πώς ο Γ. Παπανδρέου και ο Β. Βενιζέλος «τηγανίστηκαν» στις Κάννες από Μέρκελ και Σαρκοζί, μέχρι να φτάσει ο τέως πρωθυπουργός να αποδεχτεί ότι στο δημοψήφισμα που ετοίμαζε το ερώτημα θα ήταν για τη συμμετοχή ή μη της χώρας στην Ευρωζώνη.
Αυτό ήταν γνωστό, εκείνο που δεν γνωρίζαμε, όμως, ήταν η συνέχεια, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας είχε ως εξής: οι δύο άντρες μπήκαν στο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα. Ο Γιώργος Παπανδρέου γύρισε πλευρό να κοιμηθεί. Ο Β. Βενιζέλος έμεινε ξάγρυπνος, πήρε ένα κομμάτι χαρτί και, χωρίς να έχει ενημερώσει τον… μακαρίως κοιμώμενο πρωθυπουργό, έγραψε τη γνωστή δήλωση κατά του δημοψηφίσματος, μετά την οποία, όπως γνωρίζουμε, επιταχύνθηκε η απομάκρυνση Παπανδρέου από το Μαξίμου.
Το περιστατικό προφανώς αφηγήθηκε στην αμερικανική εφημερίδα ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, δηλώσεις του οποίου φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ, ενώ ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να μιλήσει στην εφημερίδα. Όλα αυτά δεν έχουν την αξία τους μόνο για τον ιστορικό του μέλλοντος, πάντως, αφού και τώρα οργιάζουν οι πληροφορίες ότι, αν πάμε σε νέες εκλογές τον Ιούνιο, τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα θα επιχειρήσουν να τις μετατρέψουν σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ, σε μια ύστατη προσπάθεια να «μπλοκάρουν» την «αντιμνημονιακή» ψήφο. Η Ιστορία κύκλους κάνει…


Σχολιάστε εδώ