Κάτω στον Πειραιά

// Μεγάλη εκδήλωση στην Πλατεία Κοραή διοργανώνει την Τετάρτη στις 2.45 μ.μ. ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος με την ευκαιρία της άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας.

// Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά και του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας Γιώργου Σιγάλα και σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Πειραιά και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων, διοργανώνεται στην πόλη, στις 18 και 19 Μαΐου, διήμερο εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκειά τους θα γίνουν και δύο ξεχωριστές ξεναγήσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η μία θα γίνει στο Ναυτικό Μουσείο το Σάββατο στις 11 π.μ., ενώ την προηγουμένη στις 6 μ.μ. η ιστορικός Ευαγγελία Μπαφούνη θα ξεναγήσει όσους επιθυμούν στο νεκροταφείο της «Ανάστασης», που είναι εφάμιλλο του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας σε αρχιτεκτονικά μνημεία και γλυπτά. Το νεκροταφείο αναδείχθηκε κυρίως κατά τον 19ο αιώνα, μια και η εμπορική δύναμη του Πειραιά ανέδειξε πολλές οικογένειες οι οποίες χρησιμοποίησαν τους οικογενειακούς τάφους ως σύμβολα πλούτου, κύρους και κουλτούρας. Οι πλούσιοι πειραιώτες βιομήχανοι και έμποροι, ακολουθώντας τα βήματα των αθηναίων αστών, ανέθεσαν σε γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής, αλλά και εξαίρετους τηνιακούς γλύπτες την κατασκευή των ταφικών τους μνημείων.

// Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, η δημοτική αρχή ζήτησε και πήρε έγκριση από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για τη σύναψη δανείου 15 εκατομμυρίων ευρώ. Την πρόταση για τη δανειοδότηση του δήμου ψήφισε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μαρωνίτης, που τόνισε ότι στα 16 χρόνια που υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου ουδέποτε ψήφισε οποιαδήποτε μορφή δανειοδότησης. «Για πρώτη φορά ψηφίζω τέτοιο δάνειο και το κάνω μόνο και μόνο για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις και τα χρέη του δήμου προς επιχειρηματίες της περιοχής, για να μην είναι ο δήμος μπαταξής, για να κινηθεί η αγορά, που έχει στην κυριολεξία στραγγίξει, αλλά και για να γλιτώσουμε τις κατασχέσεις από τις οποίες απειλείται ο δήμος και να διασωθεί το κύρος του».

// Με κεντρικό σύνθημα «Το Άλσος ανήκει σε όλους» ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα και άλλοι διοργανώνουν σήμερα γιορτή εθελοντισμού με συγκεκριμένες δράσεις στον λόφο του Αγ. Φίλιππα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

// Απόλυτη, πλήρης και αντικειμενική ήταν η κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας αλλά και των εξελίξεων μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά Κανάλι 1 – 90,4. Το ειδικό πρόγραμμα του σταθμού είχε αρχίσει από τις 7 το πρωί της Κυριακής κι ολοκληρώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Ολόκληρο το δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού ήταν σε επιφυλακή και με ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ και ηχογραφημένα στιγμιότυπα έδινε τις εξελίξεις και ειδικά αυτές που αφορούσαν τον Πειραιά με σαφήνεια και αμεσότητα.

// Σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, του πολιτισμού, των επιστημών και της κοινωνικής προσφοράς θα βραβεύσει ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 20 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο δημαρχείο Σαλαμίνας ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών». Θα βραβευθούν μεταξύ άλλων ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο ισπανός πολιτικός σχολιαστής και συγγραφέας Γκανί Ζακούπι, ο ποιητής Πότης Κατράκης, η πρόεδρος της Γραμμής Ανθρωπιάς Βάνα Χρήστου, ο πρόεδρος του ομίλου UNESCO Γιάννης Μαρωνίτης κ.ά.

// Υπαίθρια συναυλία θα δώσει την άλλη Κυριακή στις 8 το βράδυ στην πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου που έχουν σκοπό να προσφέρουν ανάσες ψυχαγωγίας και χαλάρωσης στους δημότες.

// Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της β’ φάσης της κατασκευής του Δημαρχείου Κορυδαλλού από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Έπειτα από συστηματικούς αγώνες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής διασφαλίζεται η κατασκευή του σημαντικότερου έργου υποδομής για την πόλη. Η επιτυχία για τον Δήμο Κορυδαλλού έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης της δύσκολης εποχής, αφού είναι λίγα τα έργα στη χώρα που χρηματοδοτούνται αυτήν την περίοδο.

// Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του κινεζικού οργανισμού που διοργανώνει τη διεθνή έκθεση της Καντόνα θα υποδεχθεί αύριο στις 11 το πρωί στα γραφεία του το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο. Να σημειώσουμε ότι η προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων έχει άμεση σχέση με τον Πειραιά, αφού στην περιοχή μας δραστηριοποιείται η COSCO.


Σχολιάστε εδώ