Η ΕΠΟ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΑΟ ΚΑΙ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Προχώρησαν, άλλωστε, σε ενημέρωση της Ομοσπονδίας για το πλάνο εξυγίανσης μέσα από τη δημιουργία της εταιρείας λαϊκής βάσης που δημιούργησε ο Γιάννης Αλαφούζος.

«Σε πρώτο βαθμό αποκλείεται να πάρετε άδεια», απάντησαν από την ΕΠΟ, η οποία δέχεται πιέσεις και από την ΟΥΕΦΑ να προχωρήσει άμεσα στην επιβολή κυρώσεων, ώστε να επισπεύσει τις κινήσεις στις δύο μεγάλες ΠΑΕ, που ενδιαφέρουν πρωτίστως τους Ευρωπαίους. Αν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ξεπεράσουν τον σκόπελο της ΕΠΟ, τότε ενδεχομένως να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στις διεθνείς διοργανώσεις. Στην ΟΥΕΦΑ, άλλωστε, αποφάσισαν να ενεργήσουν διαφορετικά στο μέλλον και προωθούν κατασχέσεις χρημάτων από τηλεοπτικά δικαιώματα και μάρκετ πουλ, ώστε να τα αποδίδουν σε παίκτες και προπονητές.

Αγκάθι και η ΕΕΑ

Στον Παναθηναϊκό ανησυχούν και για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, από την οποία πρέπει να πάρουν άδεια για την εμπλοκή της εταιρείας λαϊκής βάσης στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Το πράσινο φως της ΕΕΑ φέρεται να περιμένει και ο πρίγκιπας Φαϊζάλ για να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κατάθεση 15 εκατ. ευρώ. Ο Σαουδάραβας έδωσε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, που επισκιάστηκε από την επίθεση με γιαούρτια στον Βλάση Τσάκα. Άφησε, όμως, ο Φαϊζάλ πολλά αναπάντητα ερωτήματα και λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι όντως διαθέτει τα χρήματα και σκοπεύει να επενδύσει στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, από την πλευρά του, παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις. Έχει, άλλωστε, δεσμευτεί στον Γιάννη Βαρδινογιάννη ότι θα επιστρέψει το 54% των μετοχών, εφόσον εμφανιστεί ισχυρός επενδυτής από το εξωτερικό. Τρέχει, όμως, ο εμπνευστής της εταιρείας λαϊκής βάσης και το πρότζεκτ για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την επιβίωση του «τριφυλλιού». Μέχρι τώρα έχει κατορθώσει να μαζέψει 4 εκατ. ευρώ, που μπορεί να αυξηθούν εάν κάνει πράξη τη δέσμευσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος για κατάθεση χρημάτων σε ποσοστό 10% του συνολικού ποσού.

Εξελίξεις για Βοτανικό

Το θετικό για τον Αλαφούζο και τον Παναθηναϊκό ήταν το «πράσινο φως» από τον Οργανισμό Αθήνας και τον Δήμο Αθηναίων για τη διπλή ανάπλαση. Ουσιαστικά εγκρίθηκε το πλάνο του Βοτανικού και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εάν βρεθούν κεφάλαια για την αυτοχρηματοδότηση του έργου, στο τέλος του 2013 οι «πράσινοι» θα είναι έτοιμοι να μετακομίσουν στο νέο γήπεδό τους.

Το αρνητικό έχει να κάνει με τις αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών. Ο Αλαφούζος έγινε αποδέκτης των πρώτων προειδοποιήσεων από τους συνδεσμίτες με την ξεκάθαρη απειλή «θα γίνεις σύνθημα εάν λοξοδρομήσεις από τις αρχές μας» και για αρκετές ώρες εμφανίστηκε διστακτικός για το εγχείρημά του. Με τη στήριξη, όμως, πρώην και νυν παραγόντων αποφάσισε να προχωρήσει ελλείψει εναλλακτικού πλάνου.


Σχολιάστε εδώ