Εξακολουθούν να εκβιάζουν οι ηττημένοι

Δεν εξαιρούνται φυσικά οι αυθεντικοί και άτεγκτοι εκπρόσωποι των τοκογλύφων δανειστών μας, οι οποίοι λειτούργησαν ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ, συνεπιφέροντας το άκρως ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Ένα αποτέλεσμα που εξέπληξε τους πάντες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας μας. Και όχι μόνο αυτό. Άνοιξε νέους ορίζοντες και για εκείνους που τους εξέπληξε ευχάριστα και για εκείνους που τους εξέπληξε δυσάρεστα. Οι πρώτοι, ταπεινωμένοι εθνικά και εξαθλιωμένοι οικονομικά λόγω Μνημονίων, εναποθέτουν τις προσδοκίες τους στη συσπείρωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων της πατρίδας μας, ενώ οι δεύτεροι είναι υποχρεωμένοι να επαναπροσδιορίσουν την πολιτική τους – και εννοώ τους ξένους… ευεργέτες μας.

Η προηγηθείσα καταγραφή αποτυπώνει ανάγλυφα το υφιστάμενο σκηνικό και τις εργώδεις προσπάθειες ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ να το ανατρέψουν. Και θα επιδιώξουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να το ανατρέψουν. Οι αράδες αυτές γράφονται Πέμπτη απόγευμα, μετά την ανάληψη της διερευνητικής εντολής εκ μέρους του Βενιζέλου και τις ανυπόστατες ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ που άκουσα να εκστομίζει ενώπιον της πανικόβλητης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Η οποία, βουβή ούσα καθʼ όλη τη διάρκεια των λεγομένων του, τον καταχειροκρότησε όταν είπε θριαμβολογών ότι το ποσοστό του… Κινήματος είναι περίπου ίδιο –υπήρξε κατά μισή μονάδα μικρότερο– με το ποσοστό των πρώτων εκλογών με τον Ανδρέα Παπανδρέου! Πρόσθεσε μάλιστα με ευδιάκριτο κομπασμό ότι η επιστροφή στην αφετηρία θα οδηγήσει στην «αυτοδύναμη Ελλάδα» του καταποντισμένου ΠΑΣΟΚ!

Το παρασκήνιο οργιάζει αυτές τις ημέρες. Και οι εξελίξεις θα είναι ΡΑΓΔΑΙΕΣ και ενδεχομένως ΑΜΕΣΕΣ. Πρώτα πρώτα υπονομεύονται ανοιχτά οι αρχηγίες του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Αναφορικά με τον Σαμαρά, το διατράνωσε με σαφέστατη δήλωσή του ο Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή. Υπάρχει έστω και ένας σκεπτόμενος Έλληνας που πιστεύει ότι η δήλωση Αντώναρου έγινε ερήμην του Καραμανλή; Ως προς το ξήλωμα του Βενιζέλου από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, έσυρε πρώτος τον χορό ο «τα φάγαμε μαζί» Πάγκαλος, όταν οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ φάγανε μαζί τα φάσκελα από τον λαό (κατά την εύστοχη και εντυπωσιακή ρήση του Βασίλη Βέργη της αθλητικής εφημερίδας «Goal News»), και καιροφυλακτεί από πίσω ο αρχιφιλόδοξος και επικινδυνωδέστερος του Βενιζέλου, Λοβέρδος. Άτομο, κατά τη γνώμη μου, αδίστακτο και χωρίς αναστολές.

Το παρασκήνιο οργιάζει αυτές τις ημέρες με μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Γιατί άραγε; Για δύο λόγους. Πρώτον, διότι δεν θέλει εκλογές. («Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει τρεις ημέρες μετά τις εκλογές κατά 7,2%, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο εσωτερικές δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.) Και, δεύτερον, διότι οι μνημονιακές δυνάμεις, πιεζόμενες και έξωθεν, κόπτονται για την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης. Το ποιες είναι οι μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και με ποιον είναι ολοφάνερο ύστερα από τις σιβυλλικές δηλώσεις του αρχηγού της απάτριδος Ρεπούση και άλλες ευδιάκριτες στελεχών της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Κουβέλης προαλείφεται, φαίνεται, για πρωθυπουργός. Κάτι που θα… αποφασιστεί στο Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος γνωρίζει προφανώς το αποτέλεσμα των κάτω από το τραπέζι μυστικών συμφωνιών.

Εάν συμβεί το τοιούτον, θα πρόκειται προδήλως για ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αφού παραχαράσσει βάναυσα το σαφέστατο αντιμνημονιακό περιεχόμενο της πρόσφατης ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ. Ένα τέτοιο τερατώδες δημιούργημα, με πρωθυπουργό μάλιστα κατώτερο του μετρίου, έναν δηλαδή «αριστερό Καρατζαφέρη», όπως προσφυώς ελέχθη, θα διαδεχθεί την ολέθρια κυβέρνηση Παπαδήμου «που παρασκευάστηκε σε συγκεκριμένο παρασκευαστήριο ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ» και… μεγαλούργησε! (Θυμίζω ότι ο σπόρος για να φυτευτεί η ΔΗΜΑΡ, ζώντος ακόμα του τραγικού Κύρκου και τη επινεύσει του, έπεσε και άνθισε στο… λαϊκό και… πάμφθηνο καφε-ζυθο-εστιατόριο μετά ποικιλίας γλυκισμάτων «Αίγλη» του Ζαππείου.)

Επειδή οι εξελίξεις αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, ενδέχεται, κατόπιν της συναντήσεως του Βενιζέλου με τον Κουβέλη και τις νέες δηλώσεις του τελευταίου, να μην αποτολμήσει τελικά να αναλάβει ο ίδιος την πρωθυπουργία. Το ενδεχόμενο αυτό δεν πρέπει να αποκλειστεί, αφού θέτει ως προϋπόθεση και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Προσωπικά εμμένω στην προαναφερθείσα πρόβλεψή μου. Φρονώ ότι στο Συμβούλιο Αρχηγών θα επικαλεστεί «φορτικές πιέσεις» –τραβάτε με κι ας κλαίω– και θα αποδεχθεί την… τιμή ελλείψει άλλου. Εάν αποδειχθεί ότι έσφαλα, ουδείς αλάνθαστος. Και επιπλέον δεν θα διστάσω να του ζητήσω εκ των υστέρων συγγνώμη. Κατά τα άλλα, μια τέτοια κυβέρνηση με οποιονδήποτε πρωθυπουργό ΔΕΝ θα μακροημερεύσει. Το ΚΚΕ, που ορθώς ζητάει εκλογές, δεν πρόκειται να την αφήσει σε ησυχία. Θα την πολεμήσει μαζί με τον εξανδραποδιζόμενο λαό, που δεν προτάσσει κομματικές ταυτότητες, όπως το επιτιθέμενο με μανία στον Τσίπρα ΚΚΕ, ντροπή του! Πάντως, δεν ξέρω πότε, η ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ θα ξεσπάσει και θα συμπαρασύρει στο διάβα της τις γραβάτες και εκείνους που υποτάσσονται στα δικτατορικά κελεύσματα ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ.

ΥΓ.: Ύστατη εξέλιξη λόγω αδιεξόδου η διεξαγωγή νέων εκλογών.


Σχολιάστε εδώ