Είναι η ώρα να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο

Με σαφή τρόπο και με μετριοπάθεια η Δούκισσα Νομικού, μέσα από τη συνέντευξή της στο «Δες», έδωσε το κλίμα που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην τηλεόραση, ακόμη και για τις νέες, ωραίες και επιτυχημένες παρουσίες, ενώ εύχεται να μην κλείσουν άλλα κανάλια και να καταργηθούν ολόκληρες τηλεοπτικές ζώνες!

Η Δούκισσα Νομικού εξηγεί ότι η οικονομική κρίση έχει κάνει τους νέους να αγχώνονται, γιατί δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν από τη δουλειά τους, αναρωτιέται αν οι πολιτικοί μας πήραν το μήνυμα του λαού από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ το μόνο που δεν θέλει να χάσει μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες και δραματικές ώρες που περνάμε ως έθνος είναι η ανθρωπιά της. Η ίδια, που όλοι τη θεωρούν το πιο όμορφο κορίτσι της σόου-μπιζ, δεν έχει καβαλήσει το καλάμι, αλλά μέλημά της είναι να κάνει υπερήφανο τον πατέρα της, ενώ δεν νιώθει σαν «Μπάρμπι» γιατί δεν ζούμε σε ροζ κόσμο! Ωστόσο, ως κοπέλα με όνειρα για το μέλλον, θεωρεί ότι η ευτυχία και η επιτυχία στη ζωή είναι να βρει ο κάθε άνθρωπος το λιμάνι του.

// Περίμενες μια καλύτερη πρόταση από αυτή που σου έκανε ο ΑΝΤ-1, εσύ όμως τη δέχθηκες. Λόγω άραγε της οικονομικής κρίσης;
Η αλήθεια είναι πως δεν τα βλέπω ακριβώς έτσι τα πράγματα… Προσωπικά τη βρήκα πολύ δελεαστική αυτήν την πρόταση. Ήρθε στη μέση της χρονιάς από ένα μεγάλο κανάλι, όταν τα μέχρι τότε επαγγελματικά μου σχέδια είχαν παγώσει. Δεν υπάρχει πια η έννοια της «καλύτερης» πρότασης… Όλες καλές είναι, αρκεί να έχουν αξιοπρέπεια και να μη θίγουν κανέναν. Το «Laugh attack» είναι μια αξιοπρεπής και απόλυτα προσαρμοσμένη στην κρίση εκπομπή. Οι πρωταγωνιστές είναι ο Μάρκος Σεφερλής, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Χρήστος Φερεντίνος, άνθρωποι που όλοι αγαπάμε και εκτιμάμε, και τα αποσπάματα μπορεί να τα έχουμε ξαναδεί, όμως τα ξαναβλέπουμε ευχαρίστως γιατί μόνο γέλιο μας προσφέρουν. Δεν είχα λόγο επομένως να μην αποδεχτώ τη συγκεκριμένη πρόταση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

// Έχει όρεξη ο κόσμος να γελάσει με όσα συμβαίνουν;
Έλα, ντε… Νομίζω πως πολλές φορές φοβόμαστε να γελάσουμε για να μη μας βγει «ξινό» στο τέλος! Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω πως το γέλιο είναι απαραίτητο στη ζωή μας περισσότερο από ποτέ… Αλλιώς με τόση απαισιοδοξία, με τόσα προβλήματα και τόση μιζέρια που επικρατεί… τη βάψαμε!

// Ψήφισες στις εκλογές;
Φυσικά και ψήφισα…

// Έστειλες μήνυμα στην Ευρώπη;
Το μήνυμα εστάλη από όλους τους Έλληνες και οι αποδέκτες είναι πολλοί. Το θέμα είναι, το έλαβαν;

// Σ’ έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση και πώς;
Δεν νομίζω πως έχει μείνει κανείς ανεπηρέαστος… Καθημερινά βλέπουμε να μειώνονται τα έσοδά μας, ο μισθός μας και να αυξάνονται αυτά που πρέπει να πληρώσουμε… Όλοι μας έχουμε ένα μόνιμο άγχος για το τι θα μας ξημερώσει το αύριο, για το αν θα έχουμε δουλειά, για το αν θα πληρωθούμε από αυτήν τη δουλειά…

// Τι δεν θα ήθελες να χάσεις από ό,τι έκανες μέχρι σήμερα λόγω της κρίσης; Ταξίδια, αγορές σε c.d., βιβλία;
Το μόνο που δεν θα ήθελα να χάσω είναι η ανθρωπιά μου… Ας μη γίνουμε θύματα μιας άλλης, πιο ουσιαστικής κρίσης… Της κρίσης αξιών. Ας ενωθούμε και ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον… Ας ελπίσουμε όλη αυτή η κατάσταση να μας φέρει πιο κοντά και να επανεκτιμήσουμε όσα πραγματικά αξίζουν.

// Είχες κάνει λάθη και εσύ με κάρτες ή με ακριβά ρούχα;
Δεν είχα ποτέ κάρτες. Δεν μου αρέσει να ξοδεύω χρήματα που δεν έχω. Όπως δεν μου αρέσουν οι σπατάλες. Ακόμη και τα λίγο πιο ακριβά ρούχα που φοράω σε κάποια φωτογράφηση ή εκπομπή, μου τα φέρνει ένας στυλίστας και μετά τα επιστρέφει…

// Τι σου έδωσε η εμπειρία του MadWalk;
Το MadWalk είναι ένα πολύ ωραίο και μοντέρνο σόου που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Κατάφερε να ενώσει τη μόδα με τη μουσική, φέρνοντας επί σκηνής τους πιο αγαπημένους Έλληνες σχεδιαστές και τραγουδιστές. Και τις δύο φορές έλαβα μέρος με μεγάλη χαρά.

// Με ποιες αξίες πορεύεσαι σ’ ένα δύσκολο χώρο σαν αυτό της σόου-μπιζ;
Με τις αξίες που μου έμαθαν οι γονείς μου από μικρή ηλικία… Με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

// Πιστεύεις στον Θεό;
Ναι, πιστεύω πολύ!

// Το όνομά σου ήταν βαρύ για σένα; Να ικανοποιήσεις και να κάνεις περήφανο τον πατέρα σου, έναν καλλιτέχνη με σημαντική πορεία;
Στην αρχή, ομολογώ πως ένιωθα ένα βάρος. Σέβομαι πολύ τον πατέρα μου και όλα όσα έχει καταφέρει τόσα χρόνια. Ο κόσμος τον εκτιμάει. Φοβόμουν, λοιπόν, να μην τον στενοχωρήσω ή τον εκθέσω με κάποιον τρόπο… Ωστόσο, πάντα μου έλεγε ότι μου έχει εμπιστοσύνη και πάντα ήταν και είναι δίπλα μου.

// Πώς δεν ακολούθησες τα χνάρια του πατέρα σου;
Δεν μου αρέσει η νύχτα. Δεν μου αρέσει αυτό το επάγγελμα, ούτε τα ωράριά του. Άσε που πρέπει να έχεις και φωνή για να τραγουδήσεις! Πού το πας αυτο; (γέλια)…

// Πώς και δεν έχεις καβαλήσει το καλάμι, ενώ είσαι μια πολύ όμορφη κοπέλα;
Μα, γιατί να το κάνω αυτό; Ποτέ δεν έδινα τόση σημασία στην εξωτερική εμφάνιση. Το καλάμι το καβαλάς όταν συμβαίνει κάτι ξαφνικά στη ζωή σου και δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Ευτυχώς είμαι τυχερή, γιατί είχα την οικογένειά μου και μου υπενθύμιζε ότι πρέπει να πατάω γερά στο έδαφος. Ακόμη και το μικρό μου δαχτυλάκι να πήγαινε να σηκωθεί από το έδαφος, με προσγείωναν.

// Γιατί δεν ακολούθησες τον κόσμο της μόδας, αν και στέφθηκες Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία; Τον φοβήθηκες; Κρύβει παγίδες;
Κρύβει τόσες παγίδες όσες κρύβουν όλα τα επαγγέλματα. Δεν φοβήθηκα κάτι, απλώς δεν ήταν ποτέ στα πλάνα μου. Όλο αυτό ήρθε ξαφνικά και εντελώς τυχαία στη ζωή μου.

// Πόσο σημαντική είναι η προσωπική σου ζωή; Σου δίνει ισορροπία;
Η προσωπική μου ζωή έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Τι να την κάνω την επαγγελματική επιτυχία εάν δεν μπορώ να τη χαρώ επειδή δεν είμαι καλά στα προσωπικά μου; Είναι πολύ σημαντικό για μένα να υπάρχει μια ισορροπία.

// Είσαι μόνο κορίτσι καριέρας ή θέλεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά;
Δεν είμαι καθόλου κορίτσι καριέρας… Χαίρομαι με όσα έχω ζήσει και εξακολουθώ να ζω στον επαγγελματικό τομέα, αγαπώ τη δουλειά μου και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη μέρα με τη μέρα, αλλά από μικρή ήξερα πως το νόημα της ζωής βρίσκεται αλλού… Η μεγαλύτερη ευτυχία και επιτυχία, εάν θες, είναι να βρεις το λιμάνι σου… Τον άνθρωπό σου. Να τον κρατήσεις στη ζωή σου και να δημιουργήσετε οικογένεια.

// Πόσο «Μπάρμπι» νιώθεις στη ζωή σου; Νιώθεις ότι αυτή η ετικέτα της «Μπάρμπι» σε ακολουθεί;
Δεν νιώθω «Μπάρμπι». Ούτε νιώθω πως με ακολουθεί κάποια ετικέτα… Στη ζωή μου υπάρχουν όλα τα χρώματα… Άσπρο, κόκκινο, μαύρο, μπλε, ροζ… Ναι, υπάρχει και το ροζ χρώμα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι όλα ροζ. Μακάρι να ήταν!

// Για αυτήν την εμφάνιση έχεις κάνει θυσίες; Το να είσαι ωραία είναι αυτοσκοπός;
Αυτοσκοπός είναι να είμαι ευτυχισμένη… Θυσίες δεν κάνω, προσέχω όμως με σωστή διατροφή και άσκηση.

// Τα πρότυπα που βάζει η βιομηχανία ομορφιάς είναι επικίνδυνα για τις νέες κοπέλες;
Νομίζω πως αυτά τα πρότυπα τα τελευταία χρόνια αλλάζουν και χαίρομαι ιδιαίτερα με αυτό. Οι νέες κοπέλες πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει αυτό το «τέλειο» που βλέπουν στις φωτογραφήσεις. Σχεδόν πάντα υπάρχει ειδική επεξεργασία ώστε να μην υπάρχει καμία ατέλεια. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολλές…

// Τα χρυσά συμβόλαια της τηλεόρασης τα έχεις δει;
Ούτε με κιάλια!

// Τι εκπομπή θα ήθελες να κάνεις στην τηλεόραση;
Ένα σόου μαζί με την Όπρα (γέλια)… Μα, είναι τόσο ρευστά και στριμωγμένα τα πράγματα, που δεν έχει νόημα να σου απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Αυτό που θέλω μέσα από την καρδιά μου είναι να υπάρχουν κανάλια, να μην κλείνουν, να μην κόβονται εκπομπές και ζώνες και να μη χάνουν τόσοι άνθρωποι τις δουλειές τους.

// Η τηλεόραση τι ρόλο παίζει στην αισθητική του Έλληνα, στην κατάθλιψή του, στην τρομοκρατία του;
Παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά και ο τηλεθεατής είναι πλέον υποψιασμένος και πολύ αυστηρός. Με τη δύναμη του τηλεκοντρόλ δείχνει ποια προγράμματα θέλει να βλέπει. Παλιότερα η τηλεόραση ήταν η παρηγοριά κυρίως των μεγαλύτερων ανθρώπων που δεν μπορούσαν να βγουν και έμεναν συνέχεια σπίτι. Πλέον έχει γίνει η παρέα όλων αυτών που λόγω της κρίσης προτιμούν -ή αναγκάζονται- να μείνουν σπίτι. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα πρέπει τα προγράμματα που προβάλλονται, από τη μία, να ενημερώνουν -χωρίς όμως να τρομοκρατούν και να πανικοβάλλουν- και, από την άλλη, να προσφέρουν ψυχαγωγία, χαρά, γέλιο και αισιοδοξία.

// Θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για τα εξής ονόματα: Μενεγάκη, Μελέτη, Αρναούτογλου, Καπουτζίδης, Φερεντίνος, Αναστασιάδης, Κανάκης, Λαζόπουλος, Σκορδά – Λιάγκας.
Μενεγάκη: σταθερή αξία
Μελέτη: ακομπλεξάριστη
Αρναούτογλου: καλό παιδί
Καπουτζίδης: ταλαντούχος και φίλος
Φερεντίνος: πλακατζής
Αναστασιάδης: η αδυναμία μου
Κανάκης: τα λέει ωραία
Λαζόπουλος: επιτυχημένος
Σκορδά – Λιάγκας: το καλύτερο τηλεοπτικό ζευγάρι

// Συνεχίζεις να νιώθεις περήφανη ως Ελληνίδα, παρά τους εκβιασμούς, τις κατηγορίες, τα διλήμματα;
Είμαι περήφανη για τη χώρα μου, για την ιστορία της και για τις ομορφιές τις. Δεν είμαι περήφανη όμως για όσους την κυβερνούν και μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο.

// Θα γυρνούσες στο νησί της γιαγιάς σου, στη Σύμη, αν σε κούραζαν τα φώτα, η Αθήνα, οι δημόσιες σχέσεις;
Φυσικά! Τη Σύμη την αγαπώ ιδιαίτερα. Μακάρι κάποια στιγμή μετά από χρόνια να πήγαινα να μείνω εκεί. Και αυτό δεν θα το έκανα γιατί θα είχα τάσεις φυγής, ούτε γιατί θα με κούραζε κάτι στην Αθήνα. Απλώς η ζωή εκεί είναι πιο ήσυχη, πιο ήρεμη, πιο χαλαρή…

// Πτυχιούχος στην ΑΣΟΕΕ. Θα ασχολιόσουν με αυτό που σπούδασες;
Φυσικά! Αν και δυστυχώς, στην Ελλάδα, ακόμη και ένα πτυχίο της ΑΣΟΕΕ δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει μια δουλειά. Τόσοι νέοι με πτυχία, μεταπτυχιακά, ικανότητες και όνειρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία καθώς δεν μπορούν να αξιοποιηθούν πουθενά… Πόσο άδικο είναι αυτό…

// Με την πολιτική;
Όχι, δεν νομίζω…

// Επειδή δεν σου χαρίστηκε τίποτα, δουλεύεις από μικρή σε έναν αδηφάγο, ανταγωνιστικό χώρο, τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που βλέπουν τοίχους μπροστά τους ή με την πρώτη ευκαιρία λένε θα φύγω έξω. Να το παλέψουν;
Να το παλέψουν! Να μην τα παρατήσουν! Να προσπαθήσουν. Να έχουν πείσμα και θέληση. Το θέμα όμως είναι να τους δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να ανοίξουν τα φτερά τους.


Σχολιάστε εδώ