Από νωρίς είχαν βγει τα μαχαίρια στη ΝΔ

Είναι επόμενο στη ΝΔ να έχουν βγει τα μαχαίρια μετά το εκλογικό αποτέλεσμα-σοκ. Όχι μόνο δεν ήρθε η αυτοδυναμία, αλλά ήρθαν και τα χειρότερα…

«Τις πταίει για το εκλογικό αποτέλεσμα;». Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται τώρα.

Συνήθως η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα είναι ορφανή…

Τα μαύρα σύννεφα στη Συγγρού άρχισαν να μαζεύονται από το πρωί, τα κακά μαντάτα έφταναν από όλες τις πηγές ενημέρωσης και οι εκτιμήσεις ήταν σοκαριστικές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στη Συγγρού από νωρίς το απόγευμα και αμέσως συγκάλεσε σύσκεψη των στενών συνεργατών του, με τη συμμετοχή των δύο αντιπροέδρων, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα.

Το 18,8 μετέτρεψε τη ΝΔ σε καζάνι που βράζει, ωστόσο η αντιπαράθεση έμεινε «εντός των τειχών» των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια υπήρξαν και μεμονωμένες περιπτώσεις, που τα κίνητρα ήταν κυρίως προσωπικά.

Ο εμφύλιος ξέσπασε πολύ πριν κλείσουν οι κάλπες. Το ξέσπασμα του Γιώργου Μουρούτη στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο μόνο τυχαίο δεν ήταν. Το κόμμα βρισκόταν υπό διάλυση και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη της εκλογικής μάχης. Και να φανταστεί κανείς ότι η ΝΔ ζητούσε εκλογές πολύ πριν προκηρυχθούν.

Στο στόχαστρο βρέθηκε, μία μέρα πριν κλείσουν οι κάλπες, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και μάλιστα με τη βαρύτερη κατηγορία: ότι παρέσυρε τον πρόεδρο σε λάθος στρατηγική.

Ο Πολιτικός Σχεδιασμός δεν ανταποκρίθηκε, λέει άνθρωπος που συνομιλεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, και συνεχίζει: «Υποτίμησε τη Χρυσή Αυγή, τον Καμμένο και τον Τσίπρα, αν και από την αρχή τα στοιχεία έδειχναν τη ζημιά που θα έκαναν. Δεν σχεδιάστηκε καμία στρατηγική. Και ευτυχώς που στο τέλος έγινε η επίθεση στο κόμμα του Καμμένου, διαφορετικά η ΝΔ δεν θα ήταν πρώτο κόμμα».

Από τα σκάγια δεν ξεφεύγει ούτε το επικοινωνιακό επιτελείο. Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι την τελευταία εβδομάδα «έκρυψε» τον Αντώνη Σαμαρά από τα ΜΜΕ και ότι η άρνηση της συμμετοχής στο ντιμπέιτ στοίχισε στη ΝΔ. Επίσης αναφέρουν τον κακό προγραμματισμό των τηλεοπτικών συνεντεύξεων.

Έμπειρο στέλεχος της επικοινωνίας σχολίασε ότι η μονοδιάστατη και μονότονη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά σε κομματικό ακροατήριο (συγκεντρώσεις και θεματικές εκδηλώσεις) δεν του επέτρεψε να απευθυνθεί σε ένα απελευθερωμένο και γεμάτο οργή εκλογικό σώμα.


Σχολιάστε εδώ