H ανάπτυξη προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις και εξορθολογισμό στη λειτουργία του κράτους

Τα κόμματα της Αριστεράς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατασπατάληση πόρων και στη λεηλασία του κράτους: Πίεσαν για διορισμούς και για τεράστια προνόμια σε διάφορες συντεχνίες. Εκβίασαν, έκλεισαν δρόμους, λιμάνια και πόλεις, κάθε φορά που έπρεπε να γίνει στοιχειώδες νοικοκύρεμα. Αντιστάθηκαν λυσσαλέα σε κάθε προσπάθεια μεταρρυθμίσεων και εξορθολογισμού της λειτουργίας του κράτους.

Καταντήσαμε να έχουμε ένα κράτος που ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζει πόσους πληρώνει, πόσο τους πληρώνει, γιατί τους πληρώνει και αν πάνε να δουλέψουν. Δεν ξέρει αν έχει 35.000 ή 3.000 πεθαμένους που παίρνουν… σύνταξη. Στα νοσοκομεία δεν κρατούν αποθήκη, άρα «μπάτε, σκύλοι, αλέστε». Είδατε ποτέ την «ευαίσθητη» Αριστερά να απεργεί για όλη αυτήν την αθλιότητα; Είδατε ποτέ να αντιστέκεται στην αναξιοκρατία και τον άθλιο κομματισμό;

Απλώς ήθελαν όλοι να βολευτούν. Σήμερα είναι όλοι τους μέρος του συστήματος. Βολεύτηκαν, μας καθησύχασαν ότι το πάρτι μπορεί να συνεχιστεί και, επειδή δεν θέλουν να βάλουν λίγο νοικοκυριό, φτάσαμε να ισοπεδώνουν άδικα και χυδαία μισθούς και συντάξεις ή να υπερφορολογούν τους μισθωτούς ή όλους εκείνους που απέκτησαν με κόπους ζωής ένα σπίτι, ένα διαμέρισμα. Ενοχοποιούν βολικά το Μνημόνιο, εξαπατούν για μια ακόμα φορά τον έλληνα πολίτη, για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες. Η συνταγή της ισοπέδωσης μισθών και συντάξεων και της υπερφορολόγησης δεν είναι η συνταγή του Μνημονίου, αλλά των πολιτικών που μας έφτασαν ως εδώ. Κορυφαίοι συνεργοί όσων κατέστρεψαν τη χώρα έφυγαν από τα κόμματά τους και νομίζουν ότι πέρασαν από την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Και μπορούν, καθαροί πλέον, να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος. Όμως δεν προτείνουν τίποτα περισσότερο από αοριστίες, άρνηση και καταστροφή.

Ο μεταρρυθμιστικός λόγος της Δράσης και του Στέφανου Μάνου μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στη διακυβέρνηση της χώρας και να βοηθήσει τα υγιή στελέχη όλου του πολιτικού συστήματος να απεγκλωβιστούν από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία και να γίνουν πολύ καλύτερα. Η κρίση για να ξεπεραστεί χρειάζεται εθνική συνεννόηση και όχι μονοκομματικές κυβερνήσεις, που είδαμε πού μας κατάντησαν. Οι άνθρωποι της Δράσης είναι άνθρωποι της καθημερινότητας και των επιχειρήσεων και έχουν στην πράξη υπηρετήσει τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την κοινωνική συνοχή.

Στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες συντελέστηκε ένα διαρκές και κορυφαίο κοινωνικό έγκλημα ασύλληπτων διαστάσεων. Όχι μόνο μας άφησαν, αλλά με κάθε τρόπο μας ενεθάρρυναν να πιστεύουμε ότι μπορούμε επ’ άπειρον να ζούμε πολύ πάνω από τις πραγματικές μας δυνατότητες. Και τώρα εμείς οι μεγαλύτεροι βλέπουμε κόπους ζωής να πηγαίνουν χαμένοι και να θάβονται τα όνειρα της νεολαίας μας. Με την ψήφο του ο Έλληνας έχει την τύχη και τη δύναμη στα χέρια του.

www.sstavridis.gr


Σχολιάστε εδώ