Στο «κόκκινο» η μια εφημερίδα μετά την άλλη

Η λίστα των Μέσων με τους απλήρωτους εργαζόμενους είναι μεγάλη. Στην «Αξία» είναι απλήρωτοι τους τελευταίους οκτώ μήνες και δίνονται έναντι. Στον «Αδέσμευτο», όπου ξεκίνησαν οι απεργίες και προβλέπεται μια 24ωρη την επόμενη εβδομάδα και μια 48ωρη τη μεθεπόμενη, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεισήμισι μήνες. Στο «Κέρδος» και την «Εξπρές» οι εργαζόμενοι περιμένουν τα χρήματα τριών μηνών. Στην «Αυγή» πληρώθηκαν τον Απρίλιο ενάμιση μισθό και περιμένουν τα οφειλόμενα πέντε μηνών. Στο «Κόκκινο» είναι απλήρωτοι μόνο δύο μήνες, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στον «Ριζοσπάστη», όπου οι εργαζόμενοι παίρνουν και κουπόνια του κόμματος. Στην «Αυριανή» η πρόσφατα εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία αποφεύχθηκε με τη δέσμευση πως θα καταβληθούν κάποια χρήματα σε δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους, έναντι δεδουλευμένων, ενώ στην «Εspresso» και τον Flash η καθυστέρηση βρίσκεται στον έναν μήνα.

Επίσης σοβαρός ο προβληματισμός στην ηγεσία του Πήγασου για το μέλλον του Sentra FM. Η πολυήμερη απεργία στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο μετατροπής του σε μουσικό ή ακόμη και αναστολής της λειτουργίας του.

Τέλος, κινήσεις που προκαλούν προβληματισμό για την επόμενη μέρα γίνονται στο συγκρότημα Λυμπέρη. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως θα πληρωθούν με καθυστέρηση έναντι των μισθών τους. Η ενέργεια, όμως, που προκάλεσε έντονη ανησυχία στο προσωπικό είναι ότι άρχισε η καταγραφή του πάγιου εξοπλισμού στο συγκρότημα, κίνηση που συνδέθηκε με τις παλαιότερες φήμες πως δεν αποκλείεται να καταφύγει στο άρθρο 99.

Όσο για τις φήμες ότι ο εκδότης Αντ. Λυμπέρης κινείται για τη δημιουργία νέας εκδοτικής εταιρείας, δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν.

Η επόμενη μέρα για την κοινωνία φέρνει περικοπές στους μισθούς, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και νέα μείωση στις κυκλοφορίες και μείωση στις διαφημίσεις, με προφανείς επιπτώσεις για τα ταμεία. Το σοκ συνεχίζεται με κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες.


Σχολιάστε εδώ