Στο Ζάππειο…

Η βραχνάδα και η κούραση στη φωνή του Αντώνη Σαμαρά κατά την ομιλία του στο Ζάππειο ήταν εμφανείς σε όσους τον ξέρουν. Δεν σταμάτησε στιγμή να χαμογελά στον κόσμο και να ευχαριστεί όλους για την υποστήριξη. Τρεις φορές σταμάτησε την ομιλία του και, εκτός κειμένου, «απάντησε» στα συνθήματα της ΟΝΝΕΔ με ουσία.

Στο τέλος της ομιλίας Σαμαρά, ένα αγοράκι τού πρόσφερε λουλούδια. Ο Αντώνης Σαμαράς τα πήρε και το ευχαρίστησε. Όμως ο «μπόμπιρας» τον τράβηξε για να του πει κάτι στο αυτί! Και ο Σαμαράς έσκυψε να τον ακούσει και μετά τον φίλησε! Δεν μάθαμε τι του είπε, όμως πήρε τον μικρό από το χέρι και έκαναν τον γύρο της εξέδρας. Το αποκορύφωμα ήταν όταν μαζί με τον Σαμαρά άρχισε να χαιρετάει τον κόσμο και ο «μπόμπιρας»!

Χαμός έγινε στο Ζάππειο τη στιγμή της άφιξης του ζεύγους Καραμανλή. Η αγάπη που τρέφει ο κόσμος της ΝΔ στον πρώην πρωθυπουργό είναι μεγάλη. Ο ίδιος επέλεξε να περπατήσει μέσα από τον κόσμο για να κατευθυνθεί μπροστά από την εξέδρα. «Όλοι μαζί με τον Καραμανλή», ήταν το σύνθημα.

Ομολογουμένως την πιο εντυπωσιακή είσοδο στον χώρο της πλατείας του Ζαππείου, πριν από την ομιλία Σαμαρά, έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Συζητήθηκε ότι «μπήκε» στην πλατεία με καμιά πενηνταριά φίλους και οπαδούς του. Κανένας άλλος υποψήφιος της ΝΔ (και ήταν πολλοί) δεν έκανε τέτοια εντύπωση.

Μοιρασμένα ήταν τα στελέχη της Συγγρού και της στενής ομάδας Σαμαρά, ακόμη και μετά την ομιλία στο Ζάππειο, όσον αφορά τις εκτιμήσεις τους για την κάλπη. Οι αισιόδοξοι έλεγαν ότι βαδίζουν προς 31-32%. Οι απαισιόδοξοι μιλούσαν για 26-27%. Τα περισσότερα, νεαρότερα στελέχη υπολόγιζαν το ποσοστό της ΝΔ γύρω στο 29-30%. Εκεί που η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνούσε ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει το 2 μπροστά στο ποσοστό του.


Σχολιάστε εδώ