στα ενδότερα των ομάδων

=Πρώτος στόχος της ΑΕΚ ήταν το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργος Γεωργιάδης, αλλά τελικά ο διεθνής επιθετικός προτίμησε τον ΠΑΟΚ και επέστρεψε στην Τούμπα. Από τότε, όπου βρίσκει την «Ένωση», της καταφέρνει καίρια χτυπήματα τόσο εντός έδρας όσο κι εκτός.

=Με την απόδοσή του και τα γκολ του ο Γεωργιάδης παίρνει εκδίκηση από τον Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος επιχείρησε να τον απαξιώσει, όταν έκανε την επιλογή για την επόμενη ομάδα της καριέρας του. «Θα καταλάβει το λάθος του όταν θα δει πού θα βρίσκεται η ΑΕΚ και πού ο ΠΑΟΚ», έλεγε δεξιά και αριστερά ο φούντμπολ μάνατζερ της «Ένωσης».

=Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, βέβαια, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν πάνω από την ΑΕΚ. Και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο Γεωργιάδης, ο οποίος «σκότωσε» τους «κιτρινόμαυρους» και στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

=Το γκολ του νεαρού παίκτη μπορεί να αλλάξει πλήρως τις ισορροπίες στην κούρσα για το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου στοχεύουν ο Παναθηναϊκός και ο «δικέφαλος του Βορρά».

=Οι «πράσινοι» έχουν αέρα δύο πόντων. Αλλά η γκέλα στο ματς με τον Ατρόμητο τους βάζει ασφαλώς σε περιπέτειες, καθώς έχει αποδειχτεί πως όποια ομάδα χάσει βαθμούς στο γήπεδό της δύσκολα καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακόμα κι αν μπει στην κούρσα με ξεκάθαρο προβάδισμα.

=Τα πράγματα μπερδεύονται άσχημα για τον Παναθηναϊκό, διότι εκτός των άλλων έχει να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές τριβές. Τα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» έχουν διχαστεί και η έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στους παίκτες γίνεται αντιληπτή και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

=Μέχρι και πεδίο δράσης των μάνατζερ έχει γίνει η Παιανία, με τους παίκτες να δέχονται καθημερινά προσκλήσεις από ατζέντηδες, οι οποίοι τους τάζουν τον ουρανό με τα άστρα για να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους.

=Χωρίς, βέβαια, να υπάρχει ο μηχανισμός της ομάδας για να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές, κυρίως τους νεαρούς. Μόνο στα πλέι οφ δεν έχουν το μυαλό τους οι «πράσινοι» και κινδυνεύουν άμεσα να την πατήσουν, όπως πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός.

=Να επιστρέψουμε όμως στον Δημητριάδη. Ο μάνατζερ της ΑΕΚ επιβεβαιώνει τη σοφία του λαού, που αποτυπώθηκε στην προτροπή «μεγάλη μπουκιά φάε, αλλά μεγάλη κουβέντα μη λες».

=Οι μεγάλες μπουκιές ελάχιστα επηρεάζουν τον Δημητριάδη. Έχει πάρει κάποια κιλά, αλλά ουδείς ασχολείται με αυτά όταν η «Ένωση» αντιμετωπίζει τόσα σοβαρά προβλήματα.

=Με τις μεγάλες κουβέντες, όμως, άρχισαν πολλοί να βλέπουν τον Δημητριάδη με μισό μάτι. Επί δέκα μέρες έλεγε ότι ήταν έτοιμος ο Γκούντγιονσεν για να αγωνιστεί κόντρα σε Ατρόμητο και Δόξα Δράμας.

=Ασκούσε, μάλιστα, κριτική στον Νίκο Κωστένογλου, επειδή άφηνε τον Ισλανδό εκτός αποστολής. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι ο «πάτερ» είχε δίκιο, διότι ουσιαστικά η σεζόν τέλειωσε για τον Γκούντγιονσεν μετά τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

=«Είναι θωρηκτό ο Μπέλεκ. Δεν μπορεί να τον σταματήσει αμυντικός ελληνικής ομάδας. Θα βάλει είκοσι γκολ σε όλες τις διοργανώσεις», έλεγε επίσης ο Δημητριάδης για τον καμερουνέζο επιθετικό.

Ακόμα ψάχνουν στην ΑΕΚ τα γκολ του Μπέλεκ, ο οποίος έχει ουσιαστικά να θυμάται μόνο το ματς με τον Παναιτωλικό.

=Τον Βαγγέλη Μαρινάκη αποθεώνει ο Σάββας Θεοδωρίδης όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Οι άσπονδοι φίλοι του, όμως, υπενθυμίζουν ότι με την ίδια ευκολία έπλεκε και το εγκώμιο του Σωκράτη Κόκκαλη, όταν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν παντοδύναμος.

=«Αν αποφασίσει ο Βαγγέλης να τον αφήσει εκτός ομάδας, τότε ο Σάββας θα πάρει το φτυάρι», προέβλεπαν και γελούσαν στην Πλατεία Αλεξάνδρας, όταν διάβασαν πρόσφατη συνέντευξη του έμπειρου παράγοντα. Ο Μαρινάκης, πάντως, εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Θεοδωρίδη, παρά την αρχική άρνηση του τελευταίου να γίνει πρόεδρος μέχρι να αλλάξει ο αθλητικός νόμος.

=Άλλη τρελή απαίτηση κι αυτή! Ζητούν οι ομάδες να τροποποιηθεί ο νόμος Γερουλάνου, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να πληρώνει ένας επενδυτής τις ενέργειες κάθε ανεγκέφαλου οπαδού.

=Μα ούτε ο απλός πολίτης μπορεί να κινδυνεύει ακόμα και μέσα στο σπίτι του ή στο αυτοκίνητό του επειδή οι ομάδες αποφεύγουν να νουθετήσουν τους οπαδούς τους, μόνο και μόνο για να τα έχουν καλά μαζί τους.

=Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στο Ηράκλειο μετά τις προσπάθειες του Απόστολου Παπουτσάκη να σώσει τον Εργοτέλη μέσα από τον υποβιβασμό άλλων ομάδων. Επί της ουσίας, μέσα από τον υποβιβασμό του ΟΦΗ για παλαιότερες οφειλές προς πρώην παίκτες και προπονητές.

=Η ενέργεια του Παπουτσάκη προκάλεσε αναταράξεις στο Ηράκλειο. Οι οπαδοί του ΟΦΗ βρίσκονται στο πόδι και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις ανάλογες με του περασμένου καλοκαιριού, όταν έκλειναν το λιμάνι και διοργάνωναν συλλαλητήρια για να αποτρέψουν την τιμωρία της ομάδας τους.

=Αλλά και ο Κωστούλας το παλεύει για την παραμονή του Παναιτωλικού, παρά την ανακοίνωσή του ότι είναι ανοικτός να συζητήσει την πώληση των μετοχών του. Ο επιχειρηματίας απέρριψε την έγκριση όλης της βαθμολογίας, επειδή εκτιμά ότι μπορεί να ακυρωθεί η απόφαση της Σούπερ Λίγκας για τις κυρώσεις σε όσες ομάδες κατέθεσαν ελλιπείς φακέλους στο τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ.

=Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Πανιώνιος. Αλλά στη Νέα Σμύρνη έχουν βρει τρόπο να λύσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους «κυανέρυθρους».

=Το έχουν ρίξει στους όρκους. Τα στελέχη του Πανιωνίου προχωρούν καθημερινά σε αναρτήσεις όρκων από την αρχαία Ελλάδα.

=Η αρχή έγινε με τον όρκο των αθηναίων οπλιτών. Στη συνέχεια υπήρξε αναφορά στους Σπαρτιάτες, ενώ προφανώς θα ακολουθήσουν και οι Μακεδόνες.

=Έτσι, όμως, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, ενώ με την απόκτηση ενός καθαρού ΑΦΜ, όπως για παράδειγμα της Καλλιθέας, τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν για τον Πανιώνιο. Γι’ αυτό κρατούν οι «κυανέρυθροι» ανοικτό κανάλι με τους γείτονές τους.

=Τον μεγαλύτερο πανικό στην ποδοσφαιρική πιάτσα, πάντως, έχει προκαλέσει η νέα κατάθεση του Αλέξη Κούγια στην υπόθεση για τους στημένους αγώνες, σε συνδυασμό με την έκδοση στην Ελλάδα του Μάκη Ψωμιάδη.

=Αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου τρέμουν μήπως συνδεθούν με όσα κατήγγειλε ο Κούγιας ή μήπως τους πιάσει στο στόμα του ο Ψωμιάδης. Γι’ αυτό άρχισαν να αναζητούν συμμάχους δεξιά και αριστερά.


Σχολιάστε εδώ