Προεκλογικά στιγμιότυπα

• Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης η Λούκα Κατσέλη με τον υποψήφιο του κόμματός της στη Β’ Πειραιά Μ. Νικητάκη, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Ο Σεβασμιότατος υποδέχτηκε ιδιαίτερα θερμά τη Λούκα, της ευχήθηκε «καλή επιτυχία» και τόνισε ότι οι πολιτικοί οφείλουν να βοηθάνε την Εκκλησία και να μην της δημιουργούν προβλήματα οχυρωνόμενοι πίσω από γραφειοκρατικές διελκυστίνδες. Στη συνέχεια η Λούκα Κατσέλη, μαζί με τον κ. Νικητάκη αλλά και την επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας Σταυρούλα Αντωνάκου, έκαναν περιοδεία στο κέντρο του Πειραιά.

• Πολύ καλή ήταν η συγκέντρωση που έκανε την Τετάρτη το βράδυ στο «Υπερωκεάνιο» ο γιατρός Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του ήρωα των Υμίων, που κατεβαίνει με τη ΝΔ στην Α’ Πειραιά. Ο Νίκος Βλαχάκος έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει πολλές συμπάθειες στον Πειραιά.

• Από 7 έως 8 περιοδείες την ημέρα έκανε η υποψήφια της ΝΔ στην Α’ Πειραιά Ζωή Ρούσσου, που είναι και δημοτική σύμβουλος στον δήμο με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας. Μπορεί να… έλιωσε παπούτσια, αλλά φαίνεται ότι πατά καλά και έχει αναπτύξει αξιόλογη δυναμική. Άλλωστε η μανιάτικη καταγωγή της τη βοηθάει πολύ…

• Σε συγκέντρωση που οργάνωσαν φίλοι του στα Καμίνια, παρευρέθη την Πρωτομαγιά ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Πειραιά και στα νησιά, Δημήτρης Καρύδης. Ο κ. Καρύδης στις συζητήσεις του επισήμανε, για ακόμη μια φορά, το πόσο καταστροφικό θα ήταν το ενδεχόμενο μιας εξόδου από το ευρώ. «Με αυτόν τον τρόπο θα χάσουμε το PSI, γιατί το χρέος τώρα είναι σε ευρώ και αν εκφραστεί σε άλλο νόμισμα, θα χάσουμε ότι κερδίσαμε και θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο χρέος. Θα πάμε σε μια κατάσταση με δυσθεώρητο χρέος, ανεξέλεγκτο έλλειμμα και η ύφεση θα είναι τρομακτικά μεγαλύτερη από αυτήν που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

• Επίσκεψη στον ΟΛΠ πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα σε δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ την επανίδρυσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Πάντως η επίσκεψή του Β. Βενιζέλου στον Πειραιά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου, γιατί απέφυγε να ζητήσει από τη δημοτική αρχή να ενημερωθεί για τα προβλήματα της πόλης. Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν οφείλεται σε αδιαφορία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί για τα προβλήματα της πόλης του Πειραιά και για την απουσία έργων που για χρόνια δεν έγιναν, αλλά εξαιτίας του προεκλογικού του άγχους για το αποτέλεσμα της Κυριακής».

• Η μεγάλη δύναμη του Σπύρου Σπυρίδωνα, υποψήφιου της ΝΔ στην Α’ Πειραιά είναι τα νησιά. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε επίσκεψη που κάνει, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι σπεύδουν να τον χειροκροτήσουν και να μιλήσουν μαζί του. Τόσα χρόνια δήμαρχος Πόρου, και μάλιστα επιτυχημένος, δεν θα μπορούσε να μην είναι μπροστά απ’ όλους στον Σαρωνικό ο Σπ. Σπυρίδων…

• Στο ψηφοδέλτιο της Ντόρας στην Α’ Πειραιά το «πρώτο όνομα» είναι ο Μύρωνας Καλαϊτζάκης. Πασίγνωστος στην πόλη ο Μύρωνας, αφού έχει κτίσει πάνω από 100 πολυκατοικίες, είναι σίγουρο πως αν μπει στη Βουλή η Δημοκρατική Συνεργασία θα είναι βουλευτής.

• Πτωτικές τάσεις εμφανίζουν τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στην Α’ και Β’ Πειραιά. Ξαφνικά οι επιτελείς του κόμματος διαπιστώνουν ότι η δυναμική που είχε στην αρχή χάνεται και προσπαθούν έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσουν τον κατήφορο…


Σχολιάστε εδώ