Ο ΠΑΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΕ ΑΡΩΓΟΥΣ ΤΖΙΓΓΕΡ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟ

Την ιδρυτική πράξη του Σωματείου Φίλων του Παναθηναϊκού Ομίλου Αθηνών με την αρχική ονομασία «Γιώργος Καλαφάτης» υπογράφουν είκοσι επιφανείς φίλοι της ομάδας.

Πρόκειται για τους Αριστείδη Καμάρα, Γιάννη Αλαφούζο, Αναστάσιο Αβραντίνη, Δημήτρη Βερβερέσο, Παναγή Βουρλούμη, Δημήτρη Γόντικα, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Ηρειώτη, Γιώργο Καμίνη, Λιάνα Κανέλλη, Σία Κοσιώνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Αθηνά Μπαλωμένου, Γιάννη Παναγιωτίδη, Χρήστο Παναγόπουλο, Αλέξη Παπαχελά, Λεωνίδα Πολέμη, Χαράλαμπο Σιούφα, Παύλο Τσίμα. Με ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία του Γιώργου Καμίνη και του Χαράλαμπου Σιούφα, που αποτελούν τις ασπίδες του «τριφυλλιού» στην υπόθεση του γηπέδου στον Βοτανικό και επί της ουσίας ενισχύουν την πεποίθηση του Αλαφούζου ότι «η ΓΗΠΕΛ είναι αντιμετωπίσιμη υπόθεση» παρά τη διαφωνία του Βγενόπουλου, ο οποίος επέμενε πως το θέμα του γηπέδου αποτελούσε αγκάθι για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το μεγάλο επίτευγμα του Αλαφούζου ήταν ότι κατάφερε να συσπειρώσει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Οι δύο παράγοντες άφησαν στην άκρη τα προσωπικά συμφέροντα και τους εγωισμούς.

Αποδέχτηκαν το πλάνο και εξέφρασαν τη στήριξή τους, επειδή μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική διέξοδο για τους «πράσινους» τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Τα πρώτα βήματα

Στην ιδρυτική διακήρυξη της εταιρείας λαϊκής βάσης αναφέρονται και οι πρώτες συμφωνίες με τους παλιούς μετόχους. Με σημαντικότερη όλων την απόφαση να οριστεί άμεσα νέο ΔΣ στην ΠΑΕ, για να αποφευχθεί η τιμωρία από την UEFA.

1. Τη συμφωνία αλλά και τη σύμπνοια των μετόχων της ΠΑΕ, οι οποίοι θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη σε εκλογή προσωρινής διοίκησης.

Εξασφαλίζουμε, επίσης, τους πρώτους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

2. Με σειρά επαφών προσπαθήσαμε ν’ αποτρέψουμε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη. Εμείς εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα. Η επίλυση του θέματος είναι πλέον αποκλειστικά αρμοδιότητα της UEFA και της ΕΠΟ.

3. Εκπονήσαμε σχέδιο αλλαγής της ιδιοκτησιακής δομής του ΠΑΟ, που επιλύει σειρά ζητημάτων.


Σχολιάστε εδώ