Ο λαός θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, υπογράμμισε ότι η νίκη της ΝΔ στις εκλογές δεν θα είναι νίκη ενός κόμματος, αλλά η ελπίδα για όλους κι ότι ο ίδιος θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. «Τη Δευτέρα όλη η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, ο λαός θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή», ήταν το μήνυμά του.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε εκ νέου ισχυρή λαϊκή εντολή και μαζί τη δύναμη για «να αλλάξει την τύχη της πατρίδας», ενώ απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό μια συγκυβέρνηση, συμφέρει το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η ΝΔ θα ήταν δέσμια και δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει την πολιτική της. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι με το αρχικό Μνημόνιο έκλεισε καταστήματα και οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία. «Ο κ. Παπανδρέου έφυγε, τώρα ήρθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε. Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στα κόμματα της Αριστεράς ότι τα προηγούμενα χρόνια έδιωχναν τις επιχειρήσεις, τους τουρίστες, τις επενδύσεις και από την άλλη χάιδευαν τους κουκουλοφόρους. Κατά την πάγια τακτική του τις τελευταίες εβδομάδες, έστρεψε τα «πυρά» του και κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας ότι «ποντάρουν» στην απόγνωση του κόσμου, έχουν στόχο να ανακόψουν την πορεία της ΝΔ προς τη νίκη και την αυτοδυναμία και επί της ουσίας λειτουργούν ως «νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ»! Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι όπως οι «κουκουλοφόροι» καλύπτουν τα πρόσωπά τους, έτσι κι εκείνοι κρύβουν τους υποψηφίους τους, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τους κόψουν τον δρόμο για το Κοινοβούλιο και να τους απομονώσουν. Κατά τ’ άλλα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις θέσεις (προτάσεις) του κόμματος για την οικονομία, τα εθνικά θέματα, την παιδεία, τη λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα κ.ά. και έδωσε έμφαση στο ζήτημα της ανάπτυξης. Δεσμεύτηκε εκ νέου για την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων που περικόπηκαν με το Μνημόνιο.

Παρών στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Ζάππειο ήταν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Β. Μαρτένς, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους εξήρε τη δύσκολη προσπάθεια που κατέβαλε τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Σαμαράς, ενώ εξέφρασε την αμέριστη στήριξη όλων των μελών του ΕΛΚ. Στις πρώτες σειρές των συγκεντρωμένων κι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος -σημειωτέον- ήταν παρών και στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.


Σχολιάστε εδώ