Οι εκλογές που θα κριθούν στο… παραβάν

«Μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων θα αποφασίσουν στο… παραβάν». Σε αυτήν τη φράση στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά συμπυκνώνεται η τελική εκτίμηση αλλά και η ρευστότητα που παρατηρείται στο εκλογικό σώμα.

Στους διαδρόμους της Συγγρού η αγωνία έχει πιάσει κόκκινο, ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν θα πρέπει να συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ ή να στηθούν εκ νέου κάλπες.
Σε αυτό το ερώτημα απάντησε σχεδόν εκνευρισμένος, αν και πρόκειται για τους πλέον μετριοπαθείς, στέλεχος του κλειστού κύκλου του προέδρου: «Το θέμα είναι αυτό; Δεν είναι! Το θέμα είναι η χώρα! Τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει… Θα τα δούμε όμως αν…».

Οι ξένοι βλέπουν αστάθεια
Η πιθανότητα αστάθειας, ακυβερνησίας και κοινωνικής έκρηξης είναι πολύ μεγάλη και αποτυπώνεται σε όλες τις εκθέσεις δυτικών πρεσβειών αλλά και οικονομικών αναλυτών βάσει των δημοσκοπικών ευρημάτων και των κοινωνικών ερευνών που έχουν διεξαχθεί.
Το ερώτημα που θέτουν οι ξένοι αναλυτές είναι ωμό: Η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο των ευρωατλαντικών συμμαχιών ή θα διαλέξει την άβυσσο της αστάθειας; Ποιος θα είναι ο στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας;

Ν.Π.


Σχολιάστε εδώ