Να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι μυστικές λίστες που αφορούν δημοσιογράφους

Να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι μυστικές λίστες των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών που αφορούν δημοσιογράφους, ζητάει η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της, μετά την αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» ότι ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Καμμένου, Βασίλης Χήτος, όπως προκύπτει από απόδειξη, εισέπραξε 30.000 ευρώ «για προσφερθείσες υπηρεσίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011».

Η απόδειξη, κατά την εφημερίδα, έχει ημερομηνία 10 Ιανουαρίου 2012 και φέρει την υπογραφή του διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα και της αρμόδιας διευθύντριας της ΕΥΠ Ουρανίας Βαλτά. Ο κ. Μπίκας με δήλωσή του χαρακτήρισε «πλαστή και κατασκευασμένη την απόδειξη». Η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η δημοσιοποίηση της ενδεχόμενης σχέσης δημοσιογράφου με το κράτος, και μάλιστα με την πιο σκοτεινή εκδοχή του, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη να αποκαλυφθούν και να σπάσουν οι δεσμοί εξάρτησης των κρατικών και παρακρατικών υπηρεσιών με τους λειτουργούς της ενημέρωσης».

Θυμίζει μάλιστα ότι «από τις 31 Αυγούστου 2011 η Ομοσπονδία μας είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης, με αφορμή τις δηλώσεις του Ηλία Μόσιαλου για μηχανισμό με ”απόρρητες δαπάνες” και είχαμε προτείνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καλέσει όλους τους χειριστές των μυστικών κονδυλίων, προκειμένου αφενός να εξηγήσουν τους λόγους ύπαρξης των συγκεκριμένων κονδυλίων και αφετέρου να αποκαλύψουν τους πραγματικούς αποδέκτες τους».

Με έμφαση, δε, η ΠΟΕΣΥ σημειώνει ακόμη: «Ζητάμε για άλλη μια φορά να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λίστες των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών που αφορούν δημοσιογράφους. Η έμμισθη σχέση με το κράτος, εκτός των θεσμοθετημένων θέσεων δημοσιογραφικής εργασίας, όταν αυτή διατηρείται κρυφή, έρχεται σε αντίθεση με τη δημοσιογραφική ιδιότητα και πλήττει την εγκυρότητα και την αξιοπρέπεια ολόκληρου του κλάδου».


Σχολιάστε εδώ