Μικρά & ενοχλητικά

Πεταμένα λεφτά

Θυμηδία προκαλεί σε κύκλους ιεραρχών η εμμονή συγκεκριμένου μητροπολίτη του Λεκανοπεδίου να στηρίζει, εμπράκτως και γενναία όπως λένε, δημοσιογράφο, για να τον στηρίζει μέσα από το… ιερό του μπλογκ και να έχει και αυτός ένα βήμα προβολής. «Το θέμα είναι να κάνουμε έργο και μετά ας το προβάλλουμε. Όχι να δείχνουμε τα άμφιά μας μόνο και να καμαρώνουμε τον εαυτό μας μέσα από ιστοσελίδες που δεν διαβάζει κανένας», έλεγε ιεράρχης η μητρόπολη του οποίου γειτνιάζει με αυτήν του φιλόδοξου (παρότι γηραιού) αρχιερέα.

**

Προχωρημένες συζητήσεις

Σχεδόν κλεισμένη είναι η συμφωνία να αποκτήσει η Εκκλησία της Ελλάδος τον δικό της τηλεοπτικό σταθμό, όπως ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συζήτησε τις λεπτομέρειες με τις μοναχές που λειτουργούν το εκκλησιαστικό τηλεοπτικό κανάλι 4Ε. Το κανάλι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργεί από τη Θεσσαλονίκη και θα μεταδίδει το σήμα του και δορυφορικά (μέσω ΟΤΕ) σε όλο τον κόσμο. Απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες και η έγκριση της Συνόδου, που αποδέχεται να λειτουργεί το κανάλι ως επίσημος σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος με την προϋπόθεση να μη διατεθεί ευρώ από τα –άδεια– ταμεία της Συνόδου.

**

• Το ακούσαμε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας. Για αήθη επίθεση κατά της Εκκλησίας καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον όμιλο Αλαφούζου ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. «Ασεβή, ψευδέστατα και βλάσφημα» χαρακτηρίζει σε επιστολή του ο Μητροπολίτης Πειραιά τα προγράμματα που προέβαλε κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, διαμαρτυρόμενος έντονα για την ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος. Έχει άδικο; Η ερωτική σχέση της Μαγδαληνής με τον Χριστό κ.ά. Έλεος!


Σχολιάστε εδώ