Μας «χρέωσαν» οι δύο «Παπ»…

Πριν από λίγες εβδομάδες αποκαλύψαμε τις περίεργες (ακόμη και ύποπτες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν) μεθοδεύσεις για να χαλάσει η συμφωνία που συνάφθηκε στο «Πεντελικόν» τον Νοέμβριο του 2009 στη μυστική συνάντηση Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της Goldman Sachs, που είχε έρθει επί τούτου στην Αθήνα. Η συμφωνία προέβλεπε ότι θα εξασφάλιζε από τις αγορές 45 με 50 δισ. ευρώ… Ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε να γίνει γνωστό (για να μην πούμε «πρόδωσε») το ντιλ στην Deutsche Bank, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η συμφωνία. Πράγμα που εκ του αποτελέσματος προφανώς ήθελε ο τότε υπουργός Οικονομικών, έχοντας την κάλυψη του Παπανδρέου.

Δεν ήταν καθόλου χωρίς λόγο αυτή η υπονόμευση, που κόστισε πολύ ακριβά στη χώρα μας. Ο ισχυρός άντρας του γερμανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού, ο κ. Ιωσήφ Άκερμαν, ήταν ταυτόχρονα και σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού μας! Θα ήταν εγκληματική αφέλεια αν νόμιζε ο κ. Παπανδρέου ότι ο κ. Άκερμαν θα ενδιαφερόταν για τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι για τα συμφέροντα της τράπεζάς του. Και ο άνθρωπος κάθε άλλο παρά το έκρυψε. Ότι αυτή ήταν η αποστολή του. Όταν ρωτήθηκε για τον διττό ρόλο του, δήλωσε ωμά:

«Όλοι με κατηγορούν για τις ιδιαίτερες σχέσεις που δημιουργεί ο ρόλος του συμβούλου. Αυτό που λέω πάντοτε είναι ότι παραμένω κατʼ αρχάς ένας εργαζόμενος της Deutsche Bank και δεν μπορώ να δώσω συμβουλές που θα βλάψουν την τράπεζα». Η άλλη… μισή αλήθεια ήταν πως αυτός που βλάπτονταν ήταν τελικά η ελληνική πλευρά. Και η μεν χώρα οδηγήθηκε στις αγκάλες του ΔΝΤ, των δανειστών της, ο δε λαός στον… γύψο, με την απόλυτα συνειδητή ενοχή των δύο «Π». Αν δεν είχαν σαμποτάρει το ντιλ με την Goldman Sachs σίγουρα δεν θα είχαμε φτάσει στην καταστροφή.

Και αυτή η σκοτεινή πλευρά πρέπει να είναι ένας από τους φακέλους με τους οποίους θα ασχοληθεί η Εξεταστική Επιτροπή, στην οποία θα προχωρήσει, όπως έχει εξαγγείλει επανειλημμένα, ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, για να φωτιστούν όλες οι πλευρές του δανεισμού και του φουσκώματος του ελλείμματος.


Σχολιάστε εδώ