Λεηλάτησαν τον ΕΟΜΜΕΧ

Αντί η κυβέρνηση τα 2 τελευταία έτη για την αντιμετώπιση της κρίσης να στηρίξει τις επιχειρήσεις, έκανε ό,τι μπορούσε για να γκρεμίσει τα εργαλεία που διέθετε το κράτος. Απαξίωσε και έκλεισε τον κύριο φορέα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, τον ΕΟΜΜΕΧ, που στην πενταετία 2004-2009 ενίσχυσε 100 χιλιάδες και άνω μικρές επιχειρήσεις, με έργα που ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, η οικοτεχνία και χειροτεχνία, που αποτελούσαν μια σημαντική δομή του ΕΟΜΜΕΧ και συνεισέφεραν στο λαϊκό εισόδημα, μένουν πλέον στο έλεος της τύχης τους και της ελεημοσύνης των κυριών της υψηλής κοινωνίας. Οι κλάδοι της αργυροχρυσοχοΐας, της κεραμικής, της ταπητουργίας, της καλλιτεχνικής χειροτεχνίας χάνονται.

Σήμερα, μετά τη σκόπιμη απαξίωση του οργανισμού, γίνεται λεηλασία των 38 περιζήτητων ακινήτων του, των αναπτυξιακών λειτουργιών του, ακόμα και των περίφημων χαλιών του, που προέρχονται απʼ τον ανθρώπινο μόχθο και τη λαϊκή χειροτεχνική παράδοση των 18 απομακρυσμένων σχολών του.

Βέβαια δεν παραγνωρίζει κανείς, που ζει στην… Ιερουσαλήμ, ότι υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια πολλές στρεβλώσεις στον ΕΟΜΜΕΧ, ενδεχομένως δε και πλεονάζον προσωπικό, που θα έπρεπε να ανασυνταχθεί και να προωθηθεί σε εκείνες τις δραστηριότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά. Όπως επίσης και περικοπές των δαπανών, όπου είχαν εντοπιστεί σπατάλες. Όχι όμως να πάνε οι κύριοι κυβερνήτες από τη μία άκρη στην άλλη. Επειδή είναι ανίκανοι να πάρουν μιαν απόφαση, να εφαρμόσουν την… πολιτική, πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι… Κι αυτό έκαναν με τον ΕΟΜΜΕΧ.


Σχολιάστε εδώ