Λέξη για την ταμπακιέρα, κ. Παπαδήμο;

Η δικαιολογία είναι ότι τα εισοδήματα που έχουν οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι αφορολόγητα! Νόμιμο μεν, όχι όμως και ηθικό, για κάποιον μάλιστα που είναι πρωθυπουργός. Πολύ περισσότερο όταν με αποφάσεις της κυβέρνησης που ηγείται έχει κατεβάσει το αφορολόγητο για τους έλληνες πολίτες στα 5.000 ευρώ, την ώρα που για τον κ. Παπαδήμο το αφορολόγητο είναι στο νέο ύψος των ετήσιων αποδοχών του, που ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 300.000 ευρώ.

Η κατακραυγή που ξεσηκώθηκε ήταν τεράστια. Με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί, χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα κανένα έγγραφο στοιχείο, η αμείλικτη αλήθεια, όπως προέκυπτε από τις φωτοτυπίες των εκκαθαριστικών της ΔΟΥ, στην οποία ο κ. Παπαδήμος καταθέτει τις φορολογικές του δηλώσεις!

«Είναι απόλυτα ανακριβές ότι είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά. Ο φόρος που αναλογεί ωστόσο καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Πόσος είναι ο φόρος αυτός, μιλιά! Λέξη για την ταμπακιέρα. Δεν προσκόμισε ο κ. Παπαδήμος ούτε μία απόδειξη, ένα παραστατικό της ΕΚΤ, όπου ήταν αντιπρόεδρος, που να βεβαιώνει τι φόρους πλήρωσε από το 2004 μέχρι το 2011.

Το «ΠΑΡΟΝ» επιμένει στην απόλυτη ακρίβεια των όσων έγραψε. Είναι όλα πέρα για πέρα αληθινά.

Όχι μόνο ήταν όλες οι αποδοχές του κ. Παπαδήμου από την ΕΚΤ αφορολόγητες, αλλά πέραν αυτού η ΕΚΤ τού κάλυπτε τα έξοδα της οικίας όπου έμενε, τα έξοδα κίνησής του κ.λπ.

Στέλεχος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού που επικοινώνησε μαζί μας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ισχυρίστηκε ότι ο φόρος που πλήρωνε ο κ. Παπαδήμος ήταν πάνω από 50%. Η απάντησή μας ήταν ότι εμείς έχουμε αντίθετη (έγκυρη) πληροφόρηση, ότι δεν πλήρωσε ούτε ευρώ φόρο. Πέραν κάποιων κρατήσεων για τη σύνταξη. Ζητήσαμε να μας δοθούν αντίγραφα των εκκαθαριστικών που επιβεβαιώνουν τις απόψεις του Μαξίμου, με τη δέσμευση ότι θα δημοσιευθούν στην πρώτη σελίδα. Η απάντηση ήταν ότι αυτά τα χαρτιά δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν…

Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε, οποιοσδήποτε αξιωματούχος έχει χρηματίσει πρόεδρος ή αντιπρόεδρος σε κάποιον διεθνή οργανισμό, στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αμείβεται για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση, με ποσοστό επί του μισθού που έπαιρνε μετά την αποχώρησή του από τη θέση του.

Κλείνοντας, μία απορία έχουμε, υπουργέ Επικρατείας, κ. Παντελή Καψή: Γιατί στο δελτίο Τύπου που βγάλατε δεν αναφέρατε το όνομα της εφημερίδας της οποίας το δημοσίευμα αμφισβητούσατε; Τόσο πολύ σας ενοχλεί το «ΠΑΡΟΝ»;


Σχολιάστε εδώ