Καταγγέλλουν τον Μορς

Με τον εύστοχο τίτλο «Σήμα για τον Μορς» η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ), αποτελούμενη από το Αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο Υγείας ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας), ΑΤΠΣΥΤΕ (Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περίθαλψης Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος), ΤΥΠΑΤΕ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας) και ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) καταγγέλλει το ιταμό και άηθες ύφος του εκπροσώπου της ΕΕ και της «τρόικας», Μ. Μορς, με το οποίο απευθύνθηκε στην από 20/4/12 επιστολή του προς τους έλληνες υπουργούς Εργασίας και Υγείας και το οποίο βάλλει και θίγει βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας, απαξιώνοντας το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας, καθώς και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Επίσης η ΟΑΤΥΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως τα ελληνικά Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας, ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στηρίζουν και προάγουν την κοινωνική ασφάλιση και αποτελούν βασικό πυλώνα της κοινωνικής οικονομίας μέσω της αρχής του μουτουαλισμού, με παρελθόν, παρόν και μέλλον, που δεν μπορεί να αναιρεθεί από καμία «τρόικα»!

Και καταλήγει: «Η διοίκηση της ομοσπονδίας χαιρετίζει την αποφασιστική στάση και την κατηγορηματική απάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου προς τον κ. Μορς και η οποία αναφέρεται σαφώς και διακριτά στα ΝΠΙΔ ταμεία-μέλη της ΟΑΤΥΕ, αλλά και υπερασπίζεται την Ελληνική Δημοκρατία».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Ελένη Σπανοπούλου, πρόεδρος ΔΣ ΟΑΤΥΕ-πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ, ο Γεώργιος Καρπέτας, γενικός γραμματέας ΔΣ ΟΑΤΥΕ-πρόεδρος ΔΣ ΑΤΠΣΥΤΕ, ο Νικόλαος Κήπος, αντιπρόεδρος ΔΣ ΟΑΤΥΕ-πρόεδρος ΔΣ ΤΥΠΕΤ και ο Αλέκος Στάμου, ταμίας ΔΣ ΟΑΤΥΕ-πρόεδρος ΔΣ ΤΥΠΑΤΕ.


Σχολιάστε εδώ