Κάτω στον Πειραιά

Καμιά σαρανταριά κάτοικοι της περιοχής, που αντιδρούν στο σχέδιο της δημοτικής αρχής, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και ζητούσαν να μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που θα γινόταν ο διαγωνισμός. Άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας τους απώθησαν, έγιναν συμπλοκές και τελικά τρεις δημοτικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά και διακομίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο.

Για να μην υπάρξουν μεγαλύτερα επεισόδια, ο δήμαρχος επέτρεψε να μπουν οι διαδηλωτές. Όπως τόνισε, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια του διαγωνισμού και η πλαζ θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη, όπως ισχύει δηλαδή μέχρι σήμερα, αλλά θα του δοθεί η δυνατότητα να βάλει ξαπλώστρες και ομπρέλες σε ένα σημείο της παραλίας, να εκμεταλλεύεται τον θερινό κινηματογράφο και ένα τμήμα του πάρκινγκ. Η πλαζ δεν θα έχει εισιτήριο και θα μπορεί ο κάθε δημότης να μπαίνει δωρεάν, θα πληρώνει απλώς τη χρήση ομπρέλας ή ξαπλώστρας. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν, φωνάζοντας στον δήμαρχο ότι ξεπουλάει την περιουσία του πειραϊκού λαού σε ιδιώτες και επιχείρησαν να σταματήσουν τον διαγωνισμό. Όμως απωθήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία. Τελικά η πλαζ κατακυρώθηκε σε πειραιώτη επιχειρηματία που πλειοδότησε προσφέροντας 85.000 ευρώ τον χρόνο, από 30.000 ευρώ που προέβλεπε η προκήρυξη.

// Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία του όρους Αιγάλεω και του περιαστικού πρασίνου έγινε την περασμένη Τετάρτη με πρωτοβουλία του ΠΕΣΥΔΑΠ. Στη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δεσμεύτηκε ότι ο Σύνδεσμος θα λάβει τα απαραίτητα βασικά μέτρα πυροπροστασίας και θα αναλάβει το αντίστοιχο κόστος από ιδίους πόρους, προκειμένου να προστατευθεί το δασικό οικοσύστημα του Όρους Αιγάλεω, μια και το κράτος δηλώνει αδυναμία να προστατεύσει τον δασικό πλούτο της περιοχής.

// Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά την περασμένη Κυριακή, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού. Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, εκατοντάδες Πειραιώτες παρακολούθησαν χορευτικές επιδείξεις από συγκροτήματα και σχολές χορού απ’ όλα τα σημεία της χώρας. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με επιτυχία το Κανάλι 1 – 90,4 με τη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Πετούση.

// Όλος ο Πειραιάς έχει γίνει ένα λουλούδι, ένα άνθος, μια όαση, εδώ και 10 μέρες, από τότε δηλαδή που άνοιξε τις πύλες της η Ανθοκομική Έκθεση που πραγματοποιείται στην Πλατεία Κοραή. Μια έκθεση που έγινε θεσμός και «μαγεύει» όσους ζουν ή έρχονται για δουλειές τους στην πόλη.

// Μπορεί να είναι αντιδήμαρχος στον Πειραιά ο Γ. Δαβάκης, αλλά… νοιάζεται για τους φίλους του που πολιτεύονται στην Αθήνα. Έτσι την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι κάλεσε στο «Cafe 14» περίπου 50 φίλους του που εργάζονται στον Πειραιά αλλά μένουν στην Κυψέλη, τα Πετράλωνα, και τα Πατήσια και ψηφίζουν στην Α’ Αθήνας και τους πρότρεψε να ψηφίσουν μονοσταυρία Αβραμόπουλο! Άμα έχει τέτοιους φίλους, πώς να μη… σαρώνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο υπουργός Άμυνας;


Σχολιάστε εδώ