Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Συνεχίζονται οι -τηρουμένων των αναλογιών- μεγάλες διακυμάνσεις για τους τίτλους συγκεκριμένων «πρωταγωνιστών» της αγοράς. Τη Δευτέρα στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν Εθνική, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank και Marfin Popular (Cyprus Popular Bank, για να τη συνηθίζουμε με τη νέα ονομασία). Σε απόλυτους αριθμούς τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο τίτλος της MIG, ενώ αρνητικά κινήθηκε και ο Τιτάνας. Κι όλα αυτά σε μια συνεδρίαση που έκλεισε με κέρδη 0,6% για τον Γενικό Δείκτη.

• Στους θετικούς πρωταγωνιστές στα τέλη Απριλίου ο τίτλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

• Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταβίβαση της Polbank EFG, της πολωνικής θυγατρικής της Eurobank, στη Raiffeisen Bank International. Μια πώληση που έχει ήδη αποφέρει στα ταμεία της Eurobank κεφάλαια που υπολογίζεται ότι βελτιώνουν τη ρευστότητά της κατά 1,5 δισ. ευρώ. Η καινούργια είδηση είναι η νέα πώληση, εκ μέρους της Eurobank, του δικαιώματός της επί του μεριδίου 13% στη νέα, ενιαία τράπεζα Raiffeisen Polbank. Κίνηση η οποία υπολογίζεται ότι θα της αποφέρει περί το 1,3 δισ. ευρώ επιπλέον.

• Εντύπωση προκάλεσε η «ψυχραιμία» της αντίδρασης του τίτλου της Coca-Cola 3Ε στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s πως θέτει την εταιρεία ουσιαστικά σε καθεστώς αρνητικής επιτήρησης με προοπτική υποβάθμισης. Οψόμεθα για τη συνέχεια…

• Στα συν και στους πρωταγωνιστές, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της εβδομάδας, ο τίτλος του Αστέρα, που τη Δευτέρα έφτασε μια ανάσα από νέα υψηλά δυόμισι ετών.

• Ικανοποιητική, πάντα τηρουμένων των αναλογιών, και η επίδοση της Βιοχάλκο, του Μυτιληναίου, της Jumbo και της Τράπεζας Κύπρου.


Σχολιάστε εδώ