Γιατρός που κατηγορείται για κομπίνα σε βάρος του ΙΚΑ διορίστηκε να εξετάζει υποψήφιους οδηγούς!

Μιλάμε για εκείνη την… ξεχασμένη υπόθεση, που προβλήθηκε με παταγώδη θόρυβο από τα κανάλια και τις εφημερίδες. Ήταν Αύγουστος του 2010 όταν η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα ανακοίνωνε ότι σε αρχαίο πηγάδι στο Λαύριο, σε βάθος 110 μέτρων, βρέθηκαν πολλές σακούλες σκουπιδιών γεμάτες ακριβά φάρμακα. Και ότι η αξία τους υπολογίζεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Η κυρία Δρέττα για μέρες περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι θριαμβολογώντας για τη μεγάλη απάτη που αποκάλυψε, λέγοντας ότι η υπόθεση στέλνεται στον Εισαγγελέα. Μέχρι να βρουν πού ήταν ο Εισαγγελέας πέρασαν αρκετοί μήνες.

Και αφού χρειάστηκε στις 14 Αυγούστου το «ΠΑΡΟΝ» να αποκαλύψει ποιοι είναι οι δράστες –στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ο σύζυγος υποψήφιας βουλευτή στις εκλογές του 2007– μόλις στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 στάλθηκε ο φάκελος (αφού σε κάποιο συρτάρι είχε κλειδωθεί) στον 16ο Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια… κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης!

Το πόρισμα των ελεγκτών της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Φαρμάκων ρίχνει τις ευθύνες σε δύο άτομα: στον φαρμακοποιό Νικόλαο Ζαγουρή και στην παθολόγο-διαβητολόγο γιατρό του ΙΚΑ Όλγα Κηλυπούρη.

Συγκεκριμένα, η Όλγα Κηλυπούρη ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική το 2006, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007, υποψήφιο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο 8ο Συνέδριο τον Μάρτιο του 2008 (δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5 σταυρούς), υποψήφια δήμαρχος Λαυρεωτικής στις τελευταίες δημοτικές εκλογές κ.λπ. Επίσης ο Νικόλαος Ζαγουρής έχει διατελέσει πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου για 3 τετραετίες με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, σύνεδρος στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κ.λπ.

Αυτός ήταν προφανέστατα ο λόγος που η γενική γραμματέας Αθηνά Δρέττα δεν βγήκε να… θριαμβολογήσει για τον εντοπισμό των δραστών.

Η ζημιά από την κομπίνα αυτή του ΙΚΑ, και πιθανότατα και άλλων Ταμείων, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 36.000 ευρώ. Προφανώς όμως αυτή θεωρήθηκε… τίτλος τιμής. Απόδειξη ότι με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής (υπʼ αρθ. Πρωτ. 365113/28-1-2012) η κυρία Όλγα Κηλυπούρη θα μπορεί να εξετάζει τους υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων-μοτοσικλετών ή όσους αναθεωρούν την άδεια οδήγησής τους. Η σύμβαση είναι ετήσιας διάρκειας.

Είπατε τίποτε; Εις υγείαν των κορόιδων… Τι είπατε; Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά; Ελάτε τώρα, μʼ αυτά τα πραγματάκια θα ασχολείται η εξουσία…


Σχολιάστε εδώ