Ή τώρα ή ποτέ!

Την περασμένη Κυριακή πίστευα εσφαλμένα ότι η εφημερίδα θα κυκλοφορούσε ανήμερα τις εκλογές. Γιʼ αυτό καλούσα τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές μας να διαβάσουν τα άρθρα μας, αν θέλουν, αφού θα έχουν εκτελέσει προηγουμένως το εκλογικό τους καθήκον, ευχόμενος να μην αποφασίσουν την τελευταία στιγμή ποιο κόμμα θα στηρίξουν. Και αυτό διότι Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. Πρόσθετα επίσης –και το επαναλαμβάνω με έμφαση– ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι αποτέλεσμα ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΠΛΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΜΕ, καταφεύγοντας σε εκφοβισμούς, απειλές και συκοφαντίες.

Η απόφαση των εκδοτών να κυκλοφορήσουν το επόμενο ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ Σάββατο οι εφημερίδες τους ήταν σοφή. Διότι το αναγνωστικό κοινό, μπουχτισμένο από τους ραδιοτηλεοπτικούς μονολόγους αρχηγών, αρχηγίσκων και υποψηφίων καθώς και από τις συνεχείς εκλογικές διαφημίσεις, ιδίως μικρών και, όπως φαίνεται, πλούσιων κομμάτων, που πιθανότατα δεν θα μπουν στη Βουλή, θα πρέπει, σκεπτόμενο σοβαρά, να αποφασίσει εάν η προτίμησή του κυμαίνεται μεταξύ δύο ή και τριών κομμάτων, και, καταλήγοντας σε ένα από αυτά, να σταθμίσει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ τους υποψήφιους στους οποίους θα προσφέρει τους σταυρούς του. (Για παράδειγμα, εφόσον εξακολουθεί να υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ –απόλυτο δικαίωμά του αυτό–, να μη βάλει σταυρό στον υπʼ αριθμόν δύο καταστροφέα της χώρας μας και του λαού μας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πολιτεύεται στο Υπόλοιπο Αττικής. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει για κάθε σκεπτόμενο οπαδό του ΠΑΣΟΚ σε οποιαδήποτε άλλη εκλογική περιφέρεια της επικράτειάς μας. Τα φθαρμένα μεγαλοστελέχη του κόμματός του οφείλει να τα τιμωρήσει πρώτος αυτός.)

Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, επί 38 δηλαδή συναπτά χρόνια, όλοι μιλούσαν για αλλαγές (στον πληθυντικό) και οι κορυφές του δικομματισμού για αλλαγή (στον ενικό). Τώρα, για πρώτη φορά στα 38 αυτά χρόνια, αποκτά ουσιαστική και κυρίαρχη έννοια η λέξη ΑΛΛΑΓΗ. Ριζική ΑΛΛΑΓΗ, που θα απαλλάξει μια κι έξω τη χώρα ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΙΡΑΙΟ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ. «Ή τώρα ή ποτέ» είναι ο τίτλος αυτού του άρθρου και ταυτόχρονα η δεσπόζουσα διαζευκτική δυνατότητα για τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους. Μια διαζευκτική δυνατότητα που η καθαρή επικράτηση του πρώτου σκέλους της ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ τους εκπροσώπους των τοκογλύφων δανειστών μας, ενώ η απευχόμενη (και μη ιδιαίτερα πιθανή) επικράτηση του δεύτερου σκέλους της ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΩΣ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ.

Τα φοβικά σύνδρομα που εκτοξεύουν τα τσιράκια του μνημονιακού δικομματισμού –«χάος», «δραχμή», «ακυβερνησία» κ.ά.– δεν τρομοκρατούν έναν λαό που πένεται και βλέπει ολοκάθαρα το ΑΔΙΕΞΟΔΟ της ασκούμενης πειθήνιας πολιτικής απέναντι στους ξένους… σωτήρες μας. Γιʼ αυτό –«το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι»– τα μνημονιακά κόμματα επιστρατεύουν και τη ΝΟΘΕΙΑ, την οποία μάλιστα επικαλούνται έμμεσα. Σημειώνω ότι η παρούσα κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ, όπως κελεύει το Σύνταγμα. Αντίθετα, είναι κυβέρνηση στην οποία διαφεντεύει το φιλικά διακείμενο προς τον κ. Παπαδήμο υπουργείο Εσωτερικών. Το επισημαίνω αυτό διότι η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί από μία ιδιωτική εταιρεία, την περιβόητη μάλιστα Singular. Θυμίζω το τραγελαφικό που είχε συμβεί στις εκλογές του 2000. Από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα είχε εκλεγεί κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ αργότερα ανακηρύχθηκε και πάλι πρωθυπουργός ο Σημίτης.

Με δεδομένο ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 –σκοπίμως, άραγε, ή από ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ αμέλεια, που σημαίνει το ίδιο;–, οι αυριανές εκλογές θα διενεργηθούν με την υφιστάμενη απογραφή του 2001. Τουτέστιν: Θα ψηφίσουν άμεσα ή έμμεσα και οι πεθαμένοι. Άμεσα διά λαθροχειρίας και έμμεσα διά της αυξήσεως της αποχής! Ως εκ τούτου, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η παρουσία εκπροσώπων όλων των αντιμνημονιακών κομμάτων σε ΚΑΘΕ εκλογικό τμήμα, και μάλιστα όχι ΜΟΝΟ κατά την καταμέτρηση των ψήφων. Επισημαίνω ότι και ένας παραπανίσιος σταυρός σε ορισμένα ψηφοδέλτια υπεραρκεί για την ακύρωσή τους. Προσθέτω, βέβαια, ότι η ΝΟΘΕΙΑ ενδέχεται να γίνει σε συγκεντρωτικά αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών –η Singular είναι γαρ στη διάθεσή του– και οι πάμπολλες ενστάσεις θα αξιολογηθούν κατόπιν εορτής! Παρά ταύτα ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ. Ακόμα και μετρίας έκτασης ΝΟΘΕΙΑ δεν θα σώσει τον καταρρέοντα δικομματισμό. Ο ίδιος ο Παπαδήμος, άλλωστε, ξεμπροστιάζει Βενιζέλο και Σαμαρά ως προς την ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ παροχολογία τους. Το Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει, κατόπιν εντολής του, λίστα που είχε καταρτίσει το οικονομικό γραφείο του με 77 (!) δεσμευτικές υποχρεώσεις, απορρέουσες από το νέο Μνημόνιο και το νέο Μεσοπρόθεσμο. Υποχρεώσεις που τις γνωρίζουν άριστα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις τους, οι δύο αρχηγοί.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε και η σβουριχτή σφαλιάρα του επικεφαλής της Ευρωζώνης κ. Γιούνκερ, όπως μετέδωσε το Reuters, με στόχο τη Γερμανία και προσωπικά τη Μέρκελ. Ο παραιτούμενος από την επίζηλη θέση του πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, λόγω… «φόρτου εργασίας», δήλωσε: «Το ότι η Γερμανία ισχυρίζεται πως πρέπει να πληρώσει εκείνη τον λογαριασμό για όλες τις άλλες χώρες είναι μέρος του προβλήματος». Και συνέχισε λέγοντας: «Τουλάχιστον επτά χώρες της Ευρωζώνης έχουν χαμηλότερο επίπεδο χρέους από τη Γερμανία. Πώς μπορεί να λέει ότι αυτή πληρώνει τον λογαριασμό, όταν άλλοι πληρώνουν τον δικό της;».

Οι δηλώσεις Γιούνκερ δεν πλήττουν μόνο τη Γερμανία και την καγκελάριό της. Πλήττουν ταυτόχρονα και τους ηγέτες του δικομματισμού στην πατρίδα μας, οι οποίοι δέχονταν ασυζητητί όλους τους εκβιασμούς του «4ου Ράιχ», και δικαιώνουν εξ αντιθέτου όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα της χώρας μας. Με βάση αυτό το ανέλπιστο δεδομένο των δηλώσεων Γιούνκερ, θεωρώ απίθανο οι όποιοι αναποφάσιστοι –άλλο οι αποφασισμένοι– να ψηφίσουν μνημονιακό κόμμα. Η κάλπη θα το αποδείξει.


Σχολιάστε εδώ