511 ευρώ φόρο πλήρωσε ο Παπαδήμος για αποδοχές 2.238.484,09 ευρώ!

Ο διορισμένος πρωθυπουργός μας, που την άλλη Κυριακή λήγει η θητεία του, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις… Ό,τι βγάζει ο κ. Παπαδήμος είναι όλα αφορολόγητα.

Τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «ΠΑΡΟΝ» είναι τόσο αποκαλυπτικά και επιβεβαιωτικά των παραπάνω, που σίγουρα θα συγκλονίσουν την κοινή γνώμη και τον κάθε πολίτη.

Θα μείνει άναυδος από τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που δημοσιεύουμε, ότι από το 2004 μέχρι το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε -κρατηθείτε για να μην πέσετε- φόρους μόλις 511 ευρώ, ολογράφως ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΝΤΕΚΑ ευρώ, για να μη νομίσει κανείς ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, ή ότι ο δαίμονας του τυπογραφείου δεν αγαπάει τον κ. Παπαδήμο. (Βλέπε πίνακα)

Απίστευτο, θα πείτε. Δυστυχέστατα όμως όλα τα παραπάνω είναι απόλυτα αληθινά!

Ο κ. Παπαδήμος βέβαια νομίμως δεν πληρώνει φόρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρχηγό την κυρία Άνγκελα Μέρκελ, που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας βρίζουν ότι είμαστε φοροφυγάδες, για τα δικά τους παιδιά, τους υπαλλήλους της ΕΕ (προέδρους, επιτρόπους και το σόι της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) έχουν θεσπίσει οι αποδοχές τους να είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ!

Αφορολόγητος δηλαδή ήταν ο μισθός του κ. Παπαδήμου που έπαιρνε ως αντιπρόεδρος ΕΚΤ. Όσο υψηλός κι αν ήταν!

Για τον έλληνα όμως μισθωτό, συνταξιούχο, εργαζόμενο, το αφορολόγητο με υπογραφή του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου έχει οριστεί στα 5.000 ευρώ τον χρόνο, που δεν φτάνει ούτε για να βάλει φασολάδα στο τραπέζι η νοικοκυρά, όλο τον χρόνο.

Θυσίες 30 μήνες τώρα κάνει ο ελληνικός λαός. Ο έλληνας κ. Παπαδήμος ποια θυσία έχει κάνει; Τα εισοδήματά του, όπως καταγράφονται στα εκκαθαριστικά, δεν έχουν μειωθεί ούτε κατά ένα ευρώ!

Νομίμως, λόγω του ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ αφορολογήτου, που ισχύει μόνο για τους μεγαλοσχήμονες, ο κ. Παπαδήμος πλήρωσε μόλις 511 ευρώ φόρο για 2.238.484,09 που εισέπραξε.

Όμως δεν θα έπρεπε από μόνος του να πει «όχι, θα φορολογηθώ κι εγώ όπως φορολογείται ο κάθε έλληνας πολίτης»; Ότι «συμμετέχω στις θυσίες που υπόκειται ο ελληνικός λαός»; Αλλά τι ζητάμε…

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, για έξοδα παραστάσεως παίρνει 1.400 ευρώ τον μήνα, που είναι κι αυτά ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ!

Ερευνητέο είναι αν και η σύνταξη που παίρνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και αυτή αφορολόγητη.

Να σημειωθεί ότι ως πρώην διοικητής έχει γραφείο στην Τράπεζα της Ελλάδος και προσωπικό! Έτσι, για να ξέρει ο κάθε έλληνας πολίτης ποιοι φταίνε για το φούσκωμα των δαπανών… Και βέβαια δεν φταίει η κυρα-Κατίνα από τη Δραπετσώνα.


Σχολιάστε εδώ