Το κύριο μέτωπο και τα επιμέρους

Απαρχής υποστηρίξαμε, απʼ αυτήν τη στήλη, ότι το κύριο μέτωπο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκεται ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της υπευθυνότητας, που οι προτάσεις εξουσίας τους διασφαλίζουν τόσο την έξοδο από την κρίση όσο και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, και στις πολιτικές δυνάμεις της ανευθυνότητας και της παραπλάνησης, των οποίων οι προτάσεις οδηγούν εκ των πραγμάτων τη χώρα στη χρεοκοπία και τον λαό στη μέγιστη οικονομική εξαθλίωση – γιατί το σημερινό οικονομικό γίγνεσθαι θα φαντάζει «παράδεισος» εάν βιώσουμε την άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή.

• Στο μέτωπο της υπευθυνότητας εντάσσονται το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, καθώς και το κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Στο μέτωπο της ανευθυνότητας και της παραπλάνησης, ένας συρφετός πολιτικών δυνάμεων, με επιδίωξη να εκμεταλλευτούν την οργή και την αγανάκτηση του λαϊκού παράγοντα από τις επιπτώσεις των δύο Μνημονίων. Ως εκ τούτου, θεωρήσαμε ορθολογικό να προτείνουμε στα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να στρέψουν τα πυρά τους κατά του «αντιμνημονιακού» συρφετού και όχι ο ένας έναντι του άλλου. Άλλωστε, το συμφέρον της χώρας προέχει της όποιας αντιδικίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

• Βέβαια, εκτός του κύριου εκλογικού μετώπου που περιγράψαμε, υπάρχουν και τα επιμέρους. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο υπάρχει η ανεύθυνη Αριστερά, που επιζητεί να λεηλατήσει την παραδοσιακή δεξαμενή της Κεντροαριστεράς, εμπορευόμενη την οργή και την αγανάκτηση του λαϊκού παράγοντα. Για τον Αντώνη Σαμαρά υπάρχει ο τυχοδιωκτισμός της «ομάδας Καμμένου» αλλά και το φασιστικό σχήμα της Χρυσής Αυγής. Από εκεί πρέπει να αντλήσει παραπλανημένους ψηφοφόρους, που άλλωστε ανήκουν στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Έτσι έχουν τα πράγματα για όσους έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά.


Σχολιάστε εδώ