Τι θα κάνω αν εκλεγώ…

Ένα άλλο, πρωτόγνωρο ήθος, που δεν έχει καμία σχέση με την τάξη των παλαιοκομματικών, διατρέχει τα νέα παιδιά που θέλουν να μπουν στην πολιτική, μόνο και μόνο για να προσφέρουν. Η Βίκυ Βουλβουκέλη, μια νέα κοπέλα, δημοσιογράφος, πέφτει στα βαθιά. Είναι υποψήφια στη Β΄ Αθήνας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και είναι ξεκάθαρη:

«Αν βέβαια εκλεγώ βουλευτής, ΔΕΝ θα δεχτώ να έχω αστυνομικό φρουρό για να με φυλάει. ΔΕΝ θα πάρω αστυνομικό για οδηγό για να μου κάνει τα θελήματα ή τα ψώνια του σπιτιού, θα συνεχίσω να κυκλοφορώ καθημερινά με το βεσπάκι μου, που το λατρεύω.

Δεν θα ανοίξω γραφείο για να κάνω ρουσφέτια. Δεν θα πάρω υπαλλήλους της Βουλής για να τους πληρώνει το κράτος και να τεμπελιάζουν. Και δεν θα πάρω σταθερό βουλευτικό τηλέφωνο για να κάνουν συγγενείς και φίλοι τζάμπα τηλέφωνα με δαπάνες του κράτους. Μία φορά την εβδομάδα θα το ήθελα πολύ, ένα μεσημέρι ή ένα βράδυ, να τρώω μαζί σας στο σπίτι σας. Θα έρχομαι ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, και θα κάθομαι στο τραπέζι σας να τρώω ό,τι έχετε μαγειρέψει. Έτσι θα μάθω τους καημούς και τους πόνους σας, τα όνειρα και τους στόχους των παιδιών που μεγαλώνετε».


Σχολιάστε εδώ