Τέρμα τα πολλά λόγια, τώρα είναι η ώρα για πράξεις

Τα δύο «μεγάλα» κόμματα που υπέγραψαν το Μνημόνιο και ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση αδυνατούν να δώσουν λύση.

Την ώρα που τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα γιγαντώνονται, η Κοινωνική Συμφωνία είναι εδώ να παλέψει για το συμφέρον του μέσου Έλληνα, του συνανθρώπου μας, του γείτονά μας.

Έχουμε συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση.

Ο νεοφιλελεύθερος – συντηρητικός κύκλος έχει κλείσει. Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία της Κεντροαριστεράς να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες. Η Κοινωνική Συμφωνία θα συμβάλει σε αυτό με όλες της τις δυνάμεις.

Κοινωνική Συμφωνία, γιατί:

Δεν μπορούν αυτοί που διαμόρφωσαν και υπέγραψαν το Μνημόνιο να το επαναδιαπραγματευτούν.

Μνημόνιο και ύφεση οδηγούν στη χρεοκοπία, στη φτώχεια για τους πολλούς και στην ευημερία για τους λίγους.

Και βέβαια, δεν μπορούμε να μιλάμε για κανενός είδους συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Ζητάμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προς όφελος των πολλών.

Μέτρα που θα ανακουφίσουν εδώ και τώρα τον κόσμο, που δοκιμάζεται και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Υπάρχει διέξοδος, που όμως δεν θέλουν να δουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Το πολιτικό αυτό κενό έρχεται να καλύψει η Κοινωνική Συμφωνία.

Πολιτική ρεαλιστική, για τον άνθρωπο πρώτα και πάνω απʼ όλα. Αντιμετώπιση εδώ και τώρα του θέματος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που περιμένουν από εμάς μια λύση. Ένα «κούρεμα» των δανείων τους, μια ανάσα για την ανάπτυξη. Η πρόταση της Κοινωνικής Συμφωνίας στηρίζεται στη δίκαιη αντιμετώπιση του προβλημάτων, με μέριμνα για τους ανέργους και όσους αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Αντιμετώπιση αμέσως του ζητήματος της αποζημίωσης των φυσικών προσώπων –ομολογιούχων–, που τιμωρήθηκαν από την κυβέρνηση επειδή στήριξαν την ελληνική οικονομία αγοράζοντας ομόλογα. Η ένταξη των φυσικών προσώπων, ομολογιούχων, στο PSI ήταν μια πράξη ενάντια στο εθνικό και δημόσιο συμφέρον, τορπιλίζοντας κάθε έννοια πίστης και εμπιστοσύνης του έλληνα αποταμιευτή απέναντι στη χώρα του.

Οι χειρισμοί του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των ομολογιούχων δυστυχώς εξυπηρετούν τα ξένα συμφέροντα και όχι την εθνική οικονομία.

Πιστεύω ότι υπάρχει άλλος δρόμος, μακριά από τον φόβο, τον τρόμο και την ακύρωση της πραγματικής ζωής.

Τέρμα τα πολλά λόγια. Τώρα είναι η ώρα για πράξεις.


Σχολιάστε εδώ