Συνεχίζει ο Flash λόγω εκλογών…

Η βεβιασμένη και εκβιαστική, όπως αποδείχθηκε δύο ημέρες μετά, κίνηση του Πέτρου Κυριακίδη να κατεβάσει την περασμένη Δευτέρα τον «αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού, ανακοινώνοντας πως αναστέλλει τη λειτουργία του, μάλλον είχε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι τεχνικοί δεν έκαναν πίσω όταν άνδρες της ασφάλειας της ιδιοκτησίας την περασμένη Δευτέρα αποπειράθηκαν να πάρουν τον έλεγχο της ραδιοφωνικής ροής. Κλήθηκε επιτόπου η Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ η ΕΣΗΕΑ μία ημέρα μετά έλαβε επίσης απόφαση για στάση εργασίας των δημοσιογράφων. Η αναστολή λειτουργίας έληξε μια μέρα μετά, αφού έγινε κατανοητό πως ο σταθμός μπορεί να χάσει την άδεια λειτουργίας του! Κάτι που προφανώς δεν ήθελε προεκλογικά η διοίκηση του σταθμού και η ιδιοκτησία. Ο Flash βγήκε πάλι στον αέρα μετά την αποπληρωμή μέρους της μισθοδοσίας στους τεχνικούς του σταθμού.

= Μετά το άνοιγμα στους συνδικαλιστικές της ΕΤΙΤΑ, στον Alpha φέρονται τώρα να ετοιμάζουν επιχειρησιακή σύμβαση! Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών, η οποία μιλάει για εκβιασμούς μεγαλοδημοσιογράφων σε τεχνικούς του καναλιού για δελτίο ειδήσεων την ημέρα της απεργίας.

= Ένα ακόμη χτύπημα στην τηλεοπτική διαφήμιση έρχεται από τη Nielsen. Η παγκόσμια έρευνα για την αξιοπιστία της διαφήμισης δείχνει πως οι παραδοσιακές μορφές αρχίζουν να χάνουν σε αξιοπιστία. Το 47% εμπιστεύεται τις διαφημίσεις στην τηλεόραση και στα περιοδικά και το 46% στις εφημερίδες. Ειδικά για την Ελλάδα, η έρευνα της εταιρείας αποτυπώνει μια γενικευμένη καχυποψία των καταναλωτών για τις διαφημίσεις, ανεξάρτητα από το Μέσο στο οποίο μεταδίδονται.

= Μετά τον Ξένιο στον Δήμο Φυλής, λουκέτο βάζει και το ραδιόφωνο του Δήμου Βόλου. Η λύση και εκκαθάριση της δημοτικής εταιρείας ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη στους εργαζομένους, οι οποίοι είχαν ήδη μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες. Τα χρέη του δημοτικού σταθμού ανέρχονται σε 412.615 ευρώ, εκ των οποίων τα 67.435 ευρώ είναι οφειλές προς τους οκτώ εργαζομένους. Η δημοτική αρχή εξετάζει την πιθανότητα να θέσει σε λειτουργία ραδιοφωνικό πρόγραμμα στο διαδίκτυο.


Σχολιάστε εδώ