Σαμαράς: Θα κάνω το παν για τον Πειραιά!

Αυτό τόνισε την περασμένη Τρίτη το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε κλειστή σύσκεψη με 200 επιχειρηματίες του Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης μας, απαντώντας στο καλωσόρισμα του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος του είπε ότι θα περιμένει να τον υποδεχτεί ως πρωθυπουργό μετά τις εκλογές στον Πειραιά, για να δρομολογήσουν τη λύση βασικών προβλημάτων της περιοχής, όπως την υπόγεια οδική σύνδεση ΣΕΦ-λιμανιού, την έγκαιρη έλευση του μετρό, την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ κ.λπ.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, πέρα από τα έργα, εκείνο που προέχει είναι η ανάπτυξη. Και ανάπτυξη δεν μπορούμε να έχουμε χωρίς πυλώνες. Δεν είναι δυνατόν -υπογράμμισε- να έχουμε την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο και να μην έχουμε ναυπηγεία να δουλεύουν με φρενήρεις ρυθμούς.

Δεν είναι δυνατόν να «ακουμπάμε» ως χώρα στον τουρισμό, να ξοδεύουμε εκατομμύρια σε διαφημίσεις και, όταν έρχονται οι τουρίστες, να βρίσκονται 50-100 άτομα και να τους διώχνουν! Όπως επίσης, επισήμανε, δεν είναι δυνατόν να είμαστε τεράστια ναυτιλιακή δύναμη και να μην έχουμε υπουργείο Ναυτιλίας, να φιλοδοξούμε να γίνει ο τουρισμός η πιο βαριά βιομηχανία της χώρας και να μην έχουμε υπουργείο Τουρισμού! Είναι σαν να λέμε ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει υπουργείο Πετρελαίου!

Ο Πειραιάς, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να γίνει το πρώτο διαμετακομιστικό κέντρο προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα, με τον συνδυασμό πλοίων και σιδηροδρόμου. Πρέπει να γίνει ο πρώτος εξαγωγικός πυλώνας της χώρας. Πολλά μπορούν να γίνουν στον Πειραιά και θα γίνουν!

Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέχεια απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις μελών του ΕΒΕΠ με σαφήνεια, χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές. Ακόμα και σε ερωτήσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σκληρές είχε μία πειστική απάντηση.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα συγκυβερνήσει με άλλο κόμμα σε περίπτωση που δεν πάρει αυτονομία, υπογράμμισε:

«Το θέμα είναι αν αυτό που θέλω να κάνω το πιστεύω. Αν έχω σχέδιο για να φτάσω στον στόχο. Για να πετύχω, όμως, θα πρέπει να ξέρω τι θα κάνω και σε ποιον χρόνο θα το κάνω. Όταν περιμένεις να αποφασίσουν οι άλλοι, να σκεφτούν κι άλλοι, χάνεις χρόνο και στο τέλος χάνεις και τον στόχο. Οι συνθήκες που διέρχεται η χώρα απαιτούν γρήγορες και τολμηρές κινήσεις. Έχω ζήσει και τη συγκυβέρνηση Ζολώτα και τη συγκυβέρνηση Τζαννετάκη. Και έχω διαπιστώσει ότι με συγκυβερνώντες δεν μπορείς να αποφασίζεις άμεσα και να κινείσαι γρήγορα. Ακριβώς λοιπόν επειδή χάνεται χρόνος αλλά και ουσία με συζητήσεις επί συζητήσεων και ενημερώσεις επί ενημερώσεων, δεν γίνεται τίποτα. Γιʼ αυτό πιστεύω, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος. Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή, αποφασιστική και με γρήγορα αντανακλαστικά κυβέρνηση. Που να μπορεί να παίρνει και να εφαρμόζει άμεσα αποφάσεις, για να μη χάσει το τρένο της εξόδου από το τούνελ…».


Σχολιάστε εδώ