Ο Μυτιληναίος στον ΔΟΛ – Ενδιαφέρον και από Γερμανό

Ο εφοπλιστής δεν παρέστη στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση του ΔΟΛ την περασμένη Δευτέρα, όπου πάρθηκε η απόφαση για την αυξομείωση του κεφαλαίου προκειμένου να καλυφθούν οι ζημίες, με την ταυτόχρονη καταβολή μετρητών έως και 7,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο Στ. Ψυχάρης έκοψε τον ίδιο τον Βίκτωρα και την αδελφή του, Καίτη Ρέστη, από το ΔΣ του ΔΟΛ. Ο εκδότης και πρόεδρος του ΔΟΛ βρίσκεται σε επαφές και με μεγάλο όμιλο ΜΜΕ, αντίστοιχο της Priza (El Pais). Η συζήτηση είναι για την απόκτηση του μάνατζμεντ του ΔΟΛ, κάτι που δεν το επιθυμεί ο πρόεδρος του ΔΟΛ.

Από κοντά βρίσκεται και ο Πάνος Γερμανός, με τον οποίο συνεργάστηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το ναυάγιο στις σχέσεις Ψυχάρη – Ρέστη είναι δεδομένο. Ενώ πριν από έναν χρόνο οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει στην απόκτηση των μετοχών του Ιδρύματος Λαμπράκη, με μια σχέση 51%-49% υπέρ του Στ. Ψυχάρη, η υπόθεση αυτή δεν προχώρησε. Είχε προηγηθεί η αντιπαράθεση για τη συμμετοχή στο «Θέμα» μέσω του επιχειρηματία κ. Πάλλη. Ο Β. Ρέστης έκανε δήλωση πως μετέχει στον ΔΟΛ, τα συγγενικά του πρόσωπα μπήκαν στο ΔΣ του ΔΟΛ και έκτοτε δεν υπάρχει καμία πειστική εξήγηση. Υπάρχει, βέβαια, το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου κατά το ποσοστό που του αναλογεί (20%) ο Β. Ρέστης και η φωτιά να σβήσει, αλλά –όπως φαίνεται– οι δύο πλευρές έχουν… θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακούς κύκλους, τις μετοχές του ΔΟΛ που έχει ο Ρέστης τις αγόρασε γύρω στα 35 με 40 εκατ. ευρώ και σήμερα η αξία τους δεν είναι παραπάνω από 15 εκατ. ευρώ.

Το νέο ΔΣ του ΔΟΛ είναι 12μελές από 14μελές. Συμμετέχουν οι Σταύρος Ψυχάρης, Παναγιώτης Ψυχάρης, Στάθης Ευσταθιάδης, Γιάννης Καρτάλης, Νίκος Κορίτσας, Ιωάννης Μάνος, Στέργιος Νέζης, Ιωάννης Παράσχης, Νίκος Πεφάνης, Νίκος Πιμπλής, Αντώνης Τριφύλλης και Χριστίνα Τσούτσουρα – Ψυχάρη. Δεν συμμετέχουν πλέον ο Βίκτωρας και η Καίτη Ρέστη.


Σχολιάστε εδώ