Οι Ρώσοι καλοβλέπουν την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Μπορεί για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι περιορισμένο, αλλά για την ομάδα μπάσκετ φαίνεται πως υπάρχει έντονη κινητικότητα. Οι «πράσινοι» είναι πρωταθλητές Ευρώπης και απόλυτα φυσιολογικά χαρακτηρίζονται το πιο ελκυστικό προϊόν του ελληνικού αθλητισμού.

Αρχικά για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος ο Ιγκόρ Γιουσούφοβ, του επενδυτικού fund Energy. Πρόκειται για έναν κολοσσό που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της ενέργειας, με ισχυρότερο χαρτί του fund την εταιρεία Petropluss.

Αργότερα, πάντως, διέρρευσε το όνομα και άλλου επιχειρηματικού ομίλου. Πρόκειται για τη Rosneft, που δραστηριοποιείται στους ίδιους τομείς με την Energy και ο πρόεδρός της Ιγκόρ Σέχιν συμπεριλαμβάνεται στον στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πάντως, απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν κάτι επισήμως. Αρκέστηκαν απλώς στην επιβεβαίωση της επιθυμίας που έχουν εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος για αποχώρηση από την ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού» και υπογράμμισαν την τεράστια αξία που έχει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τους δεκάδες τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι Ρώσοι, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να πατήσουν πόδι στη Μεσόγειο, αναζητούν σοβαρές περιπτώσεις και στο αθλητικό κομμάτι για να τις συνδυάσουν με τις επιχειρηματικές δράσεις τους.


Σχολιάστε εδώ