Λαθρομετανάστες… Εκτός πόλης…

Αλήθεια, όλοι αυτοί που αντιδρούν μπορούν να κυκλοφορήσουν στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Κυψέλης ή στην πλατεία Αττικής; Κι αν μπορούν οι ίδιοι, αναρωτιέμαι, μπορούν κι η μάνα τους, η αδερφή τους, η γυναίκα τους να κυκλοφορήσουν μόνες τους; Δεν περιμένω καμία απάντηση. Τη γνωρίζω ήδη, και πολύ καλά μάλιστα. Όχι, δεν μπορούν, και το ξέρουν κι οι ίδιοι.

Σήμερα υπάρχουν φωνές που αντιτίθενται σε πιθανή μεταφορά των λαθρομεταναστών, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας των ανθρώπων. Είναι αυτές οι φωνές οι οποίες κάθε φορά που ακούγονται ξυπνούν τη φωνή της δικής μου συνείδησης και την κάνουν να αναρωτιέται: Μα καλά, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία έχουν οι λαθρομετανάστες. Μήπως, όμως, έχουν και οι Έλληνες δικαιώματα;

Δυστυχώς, αυτήν τη στιγμή μιλάμε για Αθηναίους, για έλληνες κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποίοι ασφυκτιούν και υποφέρουν στην καθημερινότητά τους μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Μιλάμε για νόμιμους, σκληρά εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου. Δεν μιλάμε ούτε για προνομιούχους ούτε για ευνοημένους. Μιλάμε για πολίτες ξεχασμένους. Από την Πολιτεία, αλλά δυστυχώς, απʼ ό,τι φαίνεται, και από τους υπόλοιπους Έλληνες, οι οποίοι στο πρώτο άκουσμα της αναγγελίας έσπευσαν να εναντιωθούν και να κραυγάσουν, με μοναδική τους επιδίωξη τη δική τους ευημερία. Επιτρέψτε μου να πω, όμως, πως δεν είναι και δεν πρέπει να είναι έτσι.

Ξεκάθαρες κουβέντες, λοιπόν. Οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να μεταφέρονται σε κέντρα τα οποία θα βρίσκονται εκτός αστικών ιστών και θα ακολουθούνται οι διαδικασίες απέλασης, όπως γίνεται σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Δεν μπορεί άλλο η Ελλάδα μας να είναι η Γη της Επαγγελίας των απανταχού λαθρεμπόρων. Φτάνει πια!

Μόνο έτσι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα μπορέσει να ξαναγίνει αυτό που ήταν, αποκτώντας την αίγλη και τη γοητεία του. Μόνο έτσι θα ανασάνει ο εμπορικός κόσμος και η αγορά της πρωτεύουσας. Μόνο έτσι θα «ανακαταλάβουμε» το κέντρο της Αθήνας μας. Μόνο έτσι θα ξαναθυμηθούμε την Αθήνα που τόσο αγαπάμε.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι με χώρους χωρητικότητας 30.000 δεν λύνεται το πρόβλημα των σχεδόν 250.000 λαθρομεταναστών, και αυτό είναι κάτι που επίσης πρέπει να συνοδευτεί με επιπλέον πολιτικές και μέτρα ουσιαστικής μείωσης των αριθμών αυτών.

Δεν θα ολοκληρώσω με κάποια ευχή, γιατί τα ευχολόγια, όπως και τα σκέτα λόγια, τα έχουμε βαρεθεί, και η γενιά μου αλλά και εγώ ο ίδιος. Θα κλείσω με το εξής: Το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι πολύ σημαντικό για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να το αναλύσει σε λίγες γραμμές. Η πολιτική βούληση για την επίλυσή του, όμως, πρέπει επιτέλους να μετατραπεί σε πολιτική πράξη.

* Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ιατρός, υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α΄ Αθηνών


Σχολιάστε εδώ