Κάτω στον Πειραιά

Έτσι δεν επιτράπηκε η είσοδος δημοσιογράφων στην αίθουσα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να αποχωρήσουν και οι πολιτευτές! Ο Αντώνης Σαμαράς επί δύο και πλέον ώρες στη μέση της αίθουσας, όρθιος, απαντούσε σε ερωτήσεις μελών του ΕΒΕΠ, που κάθονταν γύρω του. Αν και του είχαν κάθισμα, αρνήθηκε να το χρησιμοποιήσει, γιατί ήθελε να είναι άμεσος και κοντά με τους συνομιλητές του. Μία μάλιστα γνωστή έμπορος της πόλης έλεγε μετά την εκδήλωση ότι ήταν ενθουσιασμένη, γιατί για πρώτη φορά βρέθηκε τόσο κοντά με τον Σαμαρά. «Σχεδόν τον άγγιξα», έλεγε.

// Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο της επίσκεψης Σαμαρά στο ΕΒΕΠ είναι το γεγονός ότι, παρά την αρκετή αστυνομική δύναμη που υπήρχε, δεν έγιναν αποκλεισμοί δρόμων ούτε ελήφθησαν έκτακτα μέτρα. Αυτό αιφνιδίασε ευχάριστα τους παριστάμενους, οι οποίοι είδαν ξαφνικά μπροστά τους, καθώς έβγαιναν από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, τον Αντώνη Σαμαρά να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να κατευθύνεται στο ΕΒΕΠ! Πολλοί έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και ακόμη περισσότεροι τον χειροκρότησαν. Το ίδιο έγινε και όταν αποχώρησε από το ΕΒΕΠ, όπου στην έξοδο είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο και με γνωστούς Πειραιώτες που πήγαν να τον συναντήσουν.

// Ένας γνωστός στην πειραϊκή πιάτσα ναυτιλιακός παράγοντας, ο Γιάννης Αβραντίνης, διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στην Αρκαδία με τη Δράση του Στέφανου Μάνου.

// Ένας από τους πιο γνωστούς παράγοντες του Πειραιά, που έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και φυσικά δημοτικός σύμβουλος, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, κατεβαίνει υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β΄ Αθήνας, αφού εκεί είναι τα τελευταία χρόνια ευρύτερα γνωστός, μια και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

// Έγιναν την Παρασκευή τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης στην πλατεία Κοραή. Φέτος η έκθεση είναι μεγαλύτερη, οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 100 από 70 πέρυσι και η πλατεία έχει γίνει ένας… μίνι Βοτανικός Κήπος! Χρώματα κι αρώματα κατακλύζουν το κέντρο της πόλης και ο κόσμος σπεύδει από κάθε γωνιά του Πειραιά για να δει την έκθεση και να ζήσει για λίγο σʼ αυτήν την όαση. Όπως είπε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, η έκθεση έχει γίνει πλέον θεσμός και θα έχει πολλά οφέλη για την πόλη.

// Ένα στολίδι του Πειραιά, το νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου, ανοίγει και πάλι τις πύλες του στον λαό της πόλης μας. Θα χρησιμοποιηθεί ως εικαστικός-πολιτιστικός χώρος και ως μουσείο. Ήδη από την περασμένη Τετάρτη φιλοξενεί την έκθεση παραδοσιακών ενδυμασιών απʼ όλη τη χώρα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαΐου. Στον χώρο θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση φωτογραφιών από το αρχείο του Μουσείου Μπενάκη που αφορούν τον Πειραιά και για πρώτη φορά θα εκτεθούν στην πόλη μας. Στον ίδιο χώρο υπάρχει σκέψη να λειτουργήσει και το Μουσείο Δημήτρη Ροντήρη.

// Από το πρωίσήμερα στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση σχολών χορού, συλλόγων, ενώσεων και γυμναστηρίων και θα κλείσει με ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

// Κάποιοι ασυνείδητοι βασάνισαν και έκαψαν ζωντανό ένα σκυλάκι έξω από το καφέ «Φλαμίνγκο» στη Σαλαμίνα. Η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας εντόπισε το νεκρό ζώο και κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός και να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες οι δράστες. Η ομάδα καταγγέλλει πως πολλές φορές έχει βρεθεί αντιμέτωπη με σκηνές βαρβαρότητας προς τα αδέσποτα ζώα, αλλά δεν έχει καμία συμπαράσταση από τη δημοτική αρχή, που αδιαφορεί. Ζητούν δε άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα. Καλούν μάλιστα και το ΔΙΚΕΠΑΖ να κάνει ό,τι μπορεί προς την κατεύθυνση αυτή.

// Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης Μελίνα Φύκια, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ΚΑΠΗ, θα πραγματοποιηθούν από τις 2 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή στα «μεγάλα παιδιά» του Πειραιά. Σκοπός των μαθημάτων, τα οποία γίνονται για πρώτη φορά, είναι η ενίσχυση της γνώσης των μελών των ΚΑΠΗ, καθώς και η δημιουργική ενασχόλησή τους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από την πτυχιούχο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Κατερίνα Παπαδάτου.


Σχολιάστε εδώ