επί του πιεστηρίου

Και στα δικά μας, Γιώργο Παπανδρέου. Τα ‘μαθες, φαντάζομαι, τα νέα… Ο ισλανδός συνάδελφός σου, πρώην κι αυτός πρωθυπουργός, καταδικάστηκε γιατί κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο του Ρέικιαβικ ότι δεν ενήργησε εγκαίρως για την καταπολέμηση της τραπεζικής κρίσης που οδήγησε στην κατάρρευση της χώρας του. Και δεν ενημέρωσε έγκαιρα το Υπουργικό Συμβούλιο. Είναι ο πρώτος πολιτικός ηγέτης στον κόσμο που διώκεται για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Σειρά έχει ο δικός μας…

Για ποιον λόγο, κ. Γιαννίτση, υπουργέ Εσωτερικών, νιώσατε την ανάγκη να δηλώσετε ότι τα 20.000.000 ευρώ που θα δοθούν για τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος σ’ όποιον εργαστεί την ημέρα των εκλογών προέρχονται από τις θυσίες του ελληνικού λαού, από την περικοπή των μισθών και των συντάξεων και τα χαράτσια; Αντιλαμβάνεστε τι θα πουν κάποιοι, που δεν τα βγάζουν πέρα με τα χαράτσια; Ας μη γίνουν οι εκλογές, να τις καταργήσουμε, γιατί στοιχίζουν πολλά. Με την ίδια… λογική, κ. Γιαννίτση, να καταργηθεί και η Βουλή και η Προεδρία της Δημοκρατίας. Είπαμε να γίνουν οικονομίες, να κοπούν οι σπατάλες, να μην κόψουμε όμως και τη Δημοκρατία, κ. Γιαννίτση.

Να και μια εθνικά σωστή απόφαση. Η φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα περάσει από το Καστελλόριζο. Πρόκειται για ένα ισχυρό μήνυμα προς όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στους γείτονές μας.

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ κόμματα κατέθεσαν δήλωση συμμετοχής στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πληθώρα δηλαδή σωτήρων έχει η χώρα. Ό,τι θέλεις έχει ο μπαξές. Άντε μετά να πει κανείς ότι ο δικομματισμός φταίει για όλα. Εδώ αποδεικνύεται ότι όποιος έχει κότσια μετέχει στις εκλογές. Κι ούτε μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι δεν έχει πρόσβαση στους πολίτες… Το διαδίκτυο προσφέρει πρόσβαση στους πάντες, ενώ και τα ραδιόφωνα και τα κανάλια έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε γωνιά, όπως και οι ντουντούκες. Κι ούτε πολλά λεφτά χρειάζονται. Τούτη η προεκλογική περίοδος από πλευράς εξόδων θα καταγραφεί ως η φτωχότερη. Ούτε σπόνσορες προσφέρονται.

Όποιος λοιπόν μπορέσει να πείσει τον λαό, παίρνει το εισιτήριο για τη Βουλή…

Όμως κακά τα ψέματα, οι προσωπικότητες από κάθε χώρο και πάλι απουσιάζουν. Το βλέπεις έτσι και ρίξεις μια ματιά στις λίστες με τους υποψήφιους όλων των κομμάτων. Προτίμησαν και πάλι τον καναπέ! Κι άσε τους… παλαβούς να τρέχουν… Μόνο που μετά κάνουν κριτική! Και το ένα τους βρωμάει και το άλλο τους ξυνίζει… Εκτός από τον καναπέ τους…


Σχολιάστε εδώ