Εντυπωσιακή συγκέντρωση της Κοινωνικής Συμφωνίας στην Κοκκινιά

Πάνω από 1.500 άτομα κατέκλυσαν το μαγαζί, γέμισαν τους διαδρόμους και τα πατάρια, ενώ τουλάχιστον 300 άτομα είχαν μείνει έξω, γιατί δεν υπήρχε χώρος να… σταθούν μέσα! Στην εκδήλωση ήταν και η Λούκα Κατσέλη, που καταχειροκροτήθηκε, καθώς και ο γραμματέας του κόμματος Λάμπρος Μίχος.

Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι είδαμε πολλά στελέχη από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» της Β΄ Πειραιά, δημάρχους, αντιδημάρχους, επικεφαλής παρατάξεων που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του Κινήματος, αλλά πλέον έχουν πάει με το κόμμα της Λούκας, αφού δηλώνουν απερίφραστα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τους εκφράζει.

Δεν θα είμαστε υπερβολικοί αν λέγαμε ότι, πέραν κάποιων προσωπικών φίλων του Μ. Νικητάκη που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, όλοι οι υπόλοιποι προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία της η Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στην ανάγκη σύστασης κοινωνικού κράτους και ανέφερε με σημασία πόσο πολεμήθηκε μετά τον νόμο που έβγαλε για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τις τράπεζες. Είπε ακόμα ότι το Μνημόνιο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην ασφυξία του απλού κόσμου, γιʼ αυτό και θα πρέπει να τροποποιηθεί αμέσως. Εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή της για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και δήλωσε ότι, παρά τον ιδιότυπο αποκλεισμό του κόμματος από τα γκάλοπ και τα ΜΜΕ, ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι «κάτι ωραίο» ξεκινάει και το αγκαλιάζει. Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Νικητάκης τόνισε την ανάγκη να καταπολεμηθούν η διαφθορά και η γραφειοκρατία και να ληφθούν μέτρα που θα ανακουφίσουν τον λαό και δεν θα τον επιβαρύνουν κι άλλο, γιατί δεν αντέχει. Δεσμεύτηκε δε, εφόσον εκλεγεί, να διαθέτει ολόκληρη τη βουλευτική του αποζημίωση κάθε μήνα στους συλλόγους της Β΄ Πειραιά.

Το πόσο εντυπωσιάστηκε η Λούκα Κατσέλη από τον όγκο και τον παλμό της εκδήλωσης το έδειξε τρεις μέρες αργότερα, όταν έβαλε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος τη Σταυρούλα Αντωνάκου, την οποία πρότεινε ο Μ. Νικητάκης, αφού ακολουθεί όλα τα πολιτικά του βήματα εδώ και χρόνια!


Σχολιάστε εδώ